6 de febrer. Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF)

06 / 02 / 2019 | STEPV

Probablement, una de les manifestacions de violència de gènere a la qual menys atenció se li preste siga la de la mutilació genital femenina, una pràctica nociva -relacionada amb el matrimoni infantil, precoç i forçat- que traumatiza, perjudica i mata a milions de xiquetes a tot el món. Es considera una violació dels drets humans.

A Àfrica 55 milions de xiquetes menors de 15 anys han sigut sotmeses a l'ablació

De fet, les xifres són esgarrifoses: a Àfrica 55 milions de xiquetes menors de 15 anys han sigut sotmeses a l’ablació o estan en risc de ser-ho perquè els seus governs no apliquen lleis que la prohibisquen a pesar que estiga condemnada internacionalment. Però aquest problema no ocorre només a Àfrica. La MGF la pateixen 200 milions de dones i xiquetes a tot el món. En el nostre món globalitzat les persones emigren i amb elles la seua cultura i tradicions. Desgraciadament, aquesta pràctica s’ha convertit en global, i es practica habitualment a Amèrica Llatina, Àsia Sudoriental i en algunes zones d’Orient Mitjà, i ara també ha arribat als Estats Units i al Regne Unit.
Les raons per les quals es realitza aquesta pràctica són culturals més que religioses: pensen que eliminar el teixit de qualsevol part dels genitals femenins protegeix la virginitat de les dones afectades i garanteix la seua fidelitat. Segons l’ONU, el factor que més influeix perquè aquesta violència persistisca és el desig d’aconseguir acceptació social i evitar l’estigma social.
Recentment, la mort d’una xiqueta de 10 anys a causa d’aquesta pràctica a Sierra Leone va accentuar les crides per a la il·legalització de l’ablació, i s’ha aconseguit que fa pocs dies es prohibira en aquest país que compta amb una de les majors taxes de MGF a Àfrica.
Hem d’aconseguir que aquest problema continue sent una de les prioritats de l’agenda dels drets humans. Diversos organismes internacionals, influents testimoniatges personals, activistes, etc., estan conscienciant les comunitats locals del que està en joc. En 2016, Nacions Unides va abordar aquest tema com una prioritat entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcant-se com a referència l’any 2030 per a acabar amb aquesta pràctica.
L’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana lluita contra tot tipus de discriminació i agressió contra les dones i en la defensa dels seus drets i per açò avui, 6 de Febrer, Dia Internacional de Tolerància Zero amb la MGF, vol unir-se a totes les veus que reivindiquen la seua abolició total.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.