7M, sis mesos de la Marxa Contra les Violències Masclistes

La Plataforma Feminista 7N contra les Violències Masclistes ha tret un comunicat

05 / 05 / 2016 | Intersindical

Comunicat de la Plataforma Feminista 7N Contra les Violències Masclistes:

7 Maig: continuem en lluita contra les Violències Masclistes

Hui fa sis mesos que milers de persones eixírem als carrers per a exigir que s’acaben les violències contra les dones. El 7 de novembre del 2015 va marcar una fita en la història del feminisme, de la lluita de les dones pels nostres drets humans, que hui se’ns continuen negant.

continuem sumant dones assassinades i la resposta són minuts de silenci.

Continuem denunciant que les violències masclistes són la manifestació més violenta de la desigualtat de gènere i suposen una greu violació dels drets humans de les dones que pateix la nostra societat.
Unes violències que s’han cobrat la vida de 1378 dones en 10 anys de la mà de masclistes assassins. Els mateixos que han acabat amb la vida de 34 dones en el que portem d’any.
Vivim en una societat patriarcal que ens discrimina i invisibiliza, que ens resta autoritat i credibilitat per ser dones. La desigualtat de gènere es dóna en tots els àmbits i es retro-alimenta del masclisme, cosificant els nostres cossos, intentant sotmetre’ns i decidir per nosaltres. Se’ns castiga si no responem al model heterosexual.
Hem viscut retallades en drets sexuals i reproductius, en recursos de prevenció i atenció de violències masclistes, retallades en vides de les dones, atacs misógins des de tots els fronts davant la impassibilitat social, dels governs i dels mitjans de comunicació.
Fa sis mesos partits polítics i institucions es van fer partícips de la nostra lluita i van assumir el compromís de treballar per a l’eradicació de les violències masclistes. Però seguim sense tenir mostres de la seua implicació, continuem sumant dones assassinades i la resposta són minuts de silenci.
Hui no podem oblidar-nos de Susana Guerrero, a la qual la “In- Justícia” vol arrabassar-li la seua filla per a deixar-la en mans d’un maltractador. Ella és una altra més entre tantes dones víctimes d’un sistema patriarcal que penalitza a les dones que denuncien als seus agressors. Que les castiga i oprimeix amb lleis de custòdies compartides imposades, al·legant una falsa síndrome -SAP- malgrat estar rebutjat per la comunitat científica i el propi Consell General del Poder Judicial.
Si el 7 de novembre eixírem als carrers, hui la lluita no ha acabat. Perquè mentre existeixen dones que patisquen violències per ser-ho, no deixarem d’exigir que es respecten els drets humans de les dones. Per açò:

EXIGIM:

La consideració del terrorisme masclista com una qüestió d’estat.

La reforma de la Llei Integral 1/2004 perquè incloga totes les formes de violència contra les dones, el desenvolupament del Conveni d’Istanbul i el compliment de les recomanacions de la CEDAW.

- Que la lluita i els recursos incloguen tant la violència que exerceix la parella o exparella com les agressions sexuals, l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual /laboral de dones i xiquetes i totes les violències masclistes.

- El compromís real dels governs en la prevenció i eradicació de les violències masclistes i l’assistència i reparació de totes les dones en situació de violència, amb independència de la situació administrativa en què es troben.

- Les mesures necessàries per a la protecció de les dones en situació de maltractament, la reparació integral que els facilite una vertadera recuperació vital, econòmica i social d’elles i de les seues filles i fills.

- Que la prevenció siga una política prioritària, que incloga un sistema coeducatiu en tots els cicles, la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos, els mitjans de comunicació, la producció cultural i la societat civil en la lluita contra les violències masclistes.

- Que els mitjans de comunicació es comprometen a utilitzar un llenguatge no sexista, així com el tractament adequat de les notícies de les violències masclistes, visibilizant-les, evitant el sensacionalisme morbós i utilitzant unes imatges no sexistes.

- L’eliminació de la custòdia compartida imposada i del règim de visites a menors dels maltractadors condemnats. La retirada i no cessió de la pàtria potestat als maltractadors.

- La desestimació dels informes psicosocials que al·leguen la falsa síndrome del SAP i el rebuig per part de la judicatura d’aquests, per posar en risc la integritat de les dones en situació de maltractament i la dels seus descendents.

Seguim en lluita contra les violències masclistes i volem un compromís real del conjunt de la societat, dels governs i institucions en la lluita per a la seua eradicació. Perquè el dret a una vida sense violències és un dret humà, sense la garantia d’ell no podem parlar d’una societat democràtica ni justa.

7N PLATAFORMA FEMINISTA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

ENS VOLEM VIVES!!! JA N’HI HA PROU!!!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.