8M 2022: actes organitzats al País Valencià

Ací podeu consultar alguns dels actes convocats amb motiu del 8M. En aquells que siguen presencials, consulteu si cal fer inscripció prèvia i vigileu escrupolosament totes les mesures sanitàries i de distanciament social. Per totes!

01 / 03 / 2022 | Alhaya Talavera

Aquest web està en constant construcció: si voleu que afegim algun acte, envieu un email a dona@intersindical.org

5/03

10:30 h: taller de pancartes a la Zona Santiago al Cabanyal. Assemblea Feminista de València.

11:00 h: assalt artístic: fem un barri feminista Plaça de Carme. Assemblea Feminista de València.

11.30 h: cercavila feminista. Assemblea Feminista de València.

13:00 h: presentació del projecte “Dones a la lluita per l’habitatge. Les 5 de la Reina”. Assemblea Feminista de València.

13:30 h: danses populars al Cabanyal Horta 14:30 h Dinar al Cabanyal Horta. Assemblea Feminista de València.

17:00 h: mural feminista a Finestrat, carrer Nou, 5. Associació de Dones.

17:30 h: xerrada: Moviment d’alliberament de les dones al Kurdistan c/ Reverend Rafael Tramoyeres, 8. Assemblea Feminista de València.

19:00 h: cercavila no mixta: Feminismes Internacionalistes. Assemblea Feminista de València.

20:00 h Danses kurdes i jocs antifeixistes (no mixtos) Plaça de Benimaclet. Assemblea Feminista de València.

21:00 h: cinèforum feminista a Algemesí, c/Solves, 3. Organitza: L’eixam, Col·lectiu l’Escamot, Endavant la Ribera, Veu Feminista de Carcaixent.

21:30 h: marxa nocturna, plaça Mercat de Xàtiva. Coordinació Feminista a la Costera.


6/03

10:30 h: trobada, xerrada, picadeta i lectures a la Plaça Espanya de Carcaixent. Organitza: L’eixam, Col·lectiu l’Escamot, Endavant la Ribera,

12:00 h: manifest a Alacant: Contra la violencia institucional: el Feminismo es Abolicionista. Front Abolicionista País Valencià.

12:00 h: per un 8M des de l’internacionalisme feminista (amb preses polítiques niques). Concentració i marxa pel barri. Mercat de Russafa. Assemblea Feminista de València.

12:00 h: acció Els nostres carrers amb nom de dona (dones que han fet el poble). Les Tàperes Co.lectiu Feminista de Montesa.

13:30 h: micro obert a l’ Ateneu de Pedreguer. Arran Marina Alta i Ateneu Popular de Pedreguer.


7/03

12:00 h: trivial feminista a Gandia. Llibreria Gavines Llibres i el Cabasset.

18:30 h: taller artístic: Vine i crea la teua pancarta, c/ Pablo Iglesias, 49. Bassot Associació Cultural.

18:30 h: projecció del documental Elvira d’Hidalgo a la casa de la Cultura del Port de Sagunt. Associació Cultural Nautilus.


8/03

10:15 h: manifestació amb batucada a Quart de Poblet al costat de l’Escola Oficial d’Idiomes.

10:30 h: L’Associacio Alanna farà al Passeig de l’Albereda (al costat del comptador de feminicidis) un acte en memòria de totes les dones que pateixen violència masclista i les seues criatures.

11:00 h: Acció informativa de la Comissió de Cures. “Drets per a totes, cada dia. Aquí estem les velles feministes”. c/Xàtiva, davant de l’estació del Nord. Assemblea Feminista de València.

12:00 h: concentració Avda. Malva-rosa amb C/ Lanzarote. Lliures, Vives, Fortes i Diverses, SOM FEMINISTES. Grupo de Mujeres Malvarrosa.

12:00 h: concentració pl. de la Cultura, manifestació i lectura del manifest. Les tàperes col.lectiu feminista Montesa.

12:00 h: concentració a la plaça de l’Ajuntament de Xiva.

14:00 h: Dinar davant del CIE (Avda. Doctor Waksman). Assemblea Feminista de València.

15:45 h: Llavors de Berta. Ofrena a les defensores del territori cos-terra. Assemblea Feminista de València.

16:00 h: Ritual Anticolonial de Foc Nou amb la LesbianBanda. Assemblea Feminista de València.

16:00 h: Olocau. Des de la plaça Major, eixida cap a la manifestació feminista de València.

16:30 h: Vall d’Uixó. Des de l’estació d’autobusos, eixida cap a la manifestació feminista de València. Associació de Dones Clara Campoamor.

17:00 h: Algemesí. Parada d’autobús C/Arbres, cap a la manifestació feminista de València. Organitza: L’eixam, Col·lectiu l’Escamot, Endavant la Ribera, Veu Feminista de Carcaixent.

17:00 h: Anem cap a la manifestació des del CIE! (Final a Delegació de Govern) a les 19:00 sortida de la mani des de Carrer de Xàtiva. Assemblea Feminista de València.

17:00 h: bicicletada feminista a la Safor
La Xarxa Feminista de la Safor-Valldigna prepara concentracions en Gandia y Tavernes amb dones arribades en bici en diverses columnes. Sortirà de diferents punts de la comarca i confluirà a Gandia i Tavernes, on s’iniciarà un recorregut mixt, amb bicicleta i a peu, fins a arribar als ajuntaments respectius. Enguany la bicicletada comarcal que es farà més aviat, ja que dels pobles se sortirà cap a les 17h per arribar a Gandia i Tavernes amb llum natural cap a les 18 h. A Gandia el punt de trobada serà el Parc de l’Est, i creuarà la passarel·la del Serpis per agafar el passeig Germanies fins a l’IES Ausiàs March, després es tornarà pel passeig fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. El recorregut per Gandia és un mixt per afegir les persones amb mobilitat reduïda o caminants.
A Tavernes el punt de trobada serà el polígon, al carrer Portalet. La marxa acabarà a la plaça Major on es durà a terme una performance i la lectura del manifest unitari, com a Gandia. Les diferents columnes de la marxa porten el nom d’una dona saforenca relacionada amb les poblacions d’on surten.

18:00 h: eixida bus gratuït a la parada per anar a la manifestació de Xàtiva. Les tàperes col.lectiu feminista Montesa.

18:00 h: concentració a la plaça de l’Ajuntament Tavernes de la Valldigna. Xarxa Feminista la Safor-Valldigna.

18:30 h: concentració a la Av. de Beniopa de Gandia. Xarxa Feminista la Safor-Valldigna.

18:30 h: manifestació desde l’Ajuntament de Sagunt. Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre.

19:00 h: MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA: Les Dones fem Revolució Feminista. La marxa eixirà del carrer de Xàtiva a les 19:00 hores, concretament enfront de l’IES Lluís Vives i passarà per Guillem de Castro, el passeig de la Petxina i el carrer Blanqueries fins a arribar a les Torres de Serrans, on tindrà lloc la lectura del manifest (amb traducció al llenguatge de signes). Després de la lectura del manifest, actuaran el cor Dona Veu I la rapera valenciana Tesa. Lloc de trobada de la Intersindical Valenciana a les 18:30 h a la Barreteria Albero al C/ Xàtiva per a seguir la marxa.

19:00 h: MANIFESTACIÓ A CASTELLÓ: Obreres, Precàries i Revolucionàries, a la Plaça de les Aules. Lloc de trobada de la Intersindical Valenciana a les 18:30 h a l’estatua dels músics a la Plaça Maria Agustina.

19:00 h: MANIFESTACIÓ A ALACANT: 8 de març sempre: les Dones per la igualtat, a les escales Jorge Juan. Lloc de trobada de la Intersindical Valenciana a les 18:30 h a les escales Jorge Juan.

19:00 h: lectura del manifest i inici de la manifestació a Alcoi, plaça d’ Espanya. Col.lectiu 8 de Març.

19:00 h: manifestació a Elx, plaça de l’Aparadora.

19:00 h: manifestació a la plaça de l’Ajuntament d’Oriola.

19:30 h: manifestació a l’Ajuntament de Vinaròs. Femme Força Vinaròs.


9/03.

18:00 h: Homenatge i reconeixement a Pilar Soler. Espai d’Associacions de Dones Pilar Soler, C/ Guillem de Castro, 100.

19:00 h: Xerrada María Zambrano, filòsofa de la Generació del 27, Avinguda Malva-rosa, 98. Grupo de Mujeres Malvarrosa.


10/03.

18:00 h: Dones del taller de teatre performance Las Sinsombrero. Avinguda Malva-rosa, 98. Grupo de Mujeres Malvarrosa.

19:30 h: xerrada de Maite Egoscozábal, del Club de Malasmadres, sobre els mites de la maternitat i per la concilació. Teatre Municipal Francesc Tàrrega, Benicàssim.

12/03.

11:00 h: xerrada a Carcaixent al Casal Jove. Organitza: L’eixam, Col·lectiu l’Escamot, Endavant la Ribera, Veu Feminista de Carcaixent.

 

 

 

 

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.