Contra la frivolització de la violència masclista

Intersindical Dones rebutja les afirmacions que es fan des de l’extrema dreta.

06 / 01 / 2019 | Intersindical

Davant les afirmacions que un partit d’extrema dreta està fent respecte de la violència masclista, des de l’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana volem deixar ben clar que no deixarem que es done cap pas enrere. La normativa vigent en l’actualitat (Llei Integral de Protecció, Llei d’Igualtat Efectiva, Codi Penal, Conveni d’Istanbul, entre d’altres) estableix clarament en què consisteix la violència de gènere i la diferencia d’altres tipus de violència.

La violència masclista té un origen ben definit, i no és altre que la desigualtat que fa que un gènere se senta superior a l’altre i, per tant, que discrimine, controle, assetge, vexe, agredisca, viole, i, en última instància, assassine. I açò té un nom inequívoc: patriarcat. I les víctimes són inequívocament dones. La violència masclista és aquella que té com a objectiu mostrar que les dones són inferior als homes; així de senzill i de colpidor. També volem denunciar que incloure als homes dins d’aquest concepte de violència masclista i patriarcal no és producte de la ignorància sobre la història o sobre les lleis, sino de la voluntat de manipular l’opinió pública i de retrocedir en els drets que tant ens ha costat aconseguir. Tota violència és reprobable, però la que es comet de manera sistemàtica contra la meitat de la població pel simple fet de ser dona és més reprobable encara.

Volem deixar ben clar que les feministes no permetrem que es frivolitze amb el sofriment quotidià de tantíssimes dones a tot el món, ni amb la llarga lluita que ens ha dut a tindre una igualtat formal, que per desgràcia no és efectiva encara. Precisament perquè encara no podem viure en igualtat, els atacs que s’estan perpetrant ara resulten més insultants encara: l’única ideologia de gènere que maltracta i assassina és el masclisme.

És per tot açò que és precís que posem en valor els acords que tota la societat ens hem dotat per erradicar les violències que patim les dones. Acords que se sustenten en els pilars democràtics bàsics de la igualtat i la justícia social i que tenen com a objectiu inequívoc la construcció d’un món millor. Així, l’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana considera que és necessari reforçar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que s’ha demostrat una eina útil i vàlida. Així, pensem que cal convocar a les organitzacions signants perquè ens reafermem en el nostre compromís per complir i fer complir totes les mesures contemplades en el Pacte i per blindar el text per protegir-lo davant de qualsevol retrocés.
Davant el feixisme, ni un pas enrere! Davant la desigualtat, feminisme!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.