Creada la comissió transfeminista al si de l’acampada de València

Ha estat un avanç important per al moviment i s’ha consensuat un manifest.

30 / 05 / 2011 | Macu Gimeno

Ha estat un treball complicat des del primer moment, per l’aparició d’alguna persona neomasclista que pertany al moviment que es fa anomenar “otro feminismo es posible”, liderat per la presidenta d’una associació de dones afectades d’endometriosi (ADAEC) i que està format per tots els homes pro custòdia compartida, a favor de la SAP i de derogar la llei integral de violència de gènere.
Un grup que ens amenaça i insulta (ens diu feminazis) confon feminisme amb hembrismo i ha intentat des de l’inici boicotejar qualsevol intent de creació de la comissió o de consensuar res. Des del primer moment, ja en la mateixa denominació de la comissió, va manifestar el seu rebuig per la paraula feminisme (que en més d’una ocasió va confondre amb hembrismo) i el seu desconeixement de tot el que comporta. Al final, se’n va anar, ja que no hi havia forma de fer-nos canviar la nostra opinió en aquests temes.
Després tingueren notícia que ha aconseguit crear la comissió d’igualdad y género “contra el feminazismo: denunciar al hombre se ha convertido en un negocio”. Qualsevol persona pot veure les barbaritats que escriuen en la pàgina ministeriodeequilibrio o en el grup del facebook otro feminismo es posible. Per suposat, també en la pàgina de l’acampada València ha deixat els seus comentaris sobre nosaltres, “les altres”.
Penós, però al final el que importa és que les persones que treballem per la igualtat real i efectiva entre els sexes teníem clar que havíem de canviar les coses, començant pel mateix llenguatge. Que la violència masclista és una cosa i la domèstica una altra. Que el nombre de denúncies falses -segons les dades oficials del Consejo General del Poder Judicial- són més baixes que en qualssevol altre tipus de delicte: un 0,01% del total de les denúncies. Que la custòdia compartida obligatòria és una barbaritat i el pitjor que pot passar a les criatures. Que la SAP és una mentira, que està rebutjada per l’associació de Neuropsiquiatria espanyola. Nosaltres ho sabem, però ho sap la resta de persones que no està treballant en aquests temes? La resposta és que no, per això, si bé no podem donar més protagonisme del que toca a aquest moviment neomasclista, tampoc podem baixar la guàrdia.
Ací podeu llegir el manifest de la Comissió Transfeminista de València




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.