Dia Internacional per a l’eliminació de la violència sexual als conflictes

19 / 06 / 2022 | Intersindical

Tant de bo arribés el dia de no haver de parlar de violència cap a les dones

En juny de 2015, l’Assemblea General de l’ONU va proclamar el 19 de juny Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Sexual als Conflictes amb l’objectiu de denunciar totes les atrocitats a què es veuen sotmeses dones, xiquetes i xiquets, honorar a les víctimes i els supervivents de la violència sexual de tot el món i rendir homenatge a tots els qui han dedicat la seva vida amb valentia a la lluita per eradicar aquests delictes i han perdut la vida.
Fa més de tres mesos va acabar d’esclatar el conflicte latent entre Rússia i Ucraïna i la violència sexual torna a ser una arma de guerra. Es multipliquen els testimonis i els relats de violacions i violències patides per la població ucraïnesa, especialment per les dones.
Però hi ha molts altres conflictes que romanen invisibilitzats pels mitjans de comunicació o que eventualment acaparen titulars efímers:
A l’Afganistan, les dones afganeses estan sent reprimides pels talibans fins a nivells que es remunten segles enrere.
Al Sàhara, les dones sahrauís són perseguides, vexades i violades per part de les autoritats marroquines en un intent d’anul·lar les seves reivindicacions, incomplint totes les resolucions sobre el dret d’autodeterminació del poble sahrauí.
A Colòmbia, les dones colombianes, que van lluitar pels acords de pau, continuen patint persecució i tota mena de vexacions per part de paramilitars i el mateix govern colombià.
A Palestina, les dones viuen en estat de setge permanent al seu propi territori.
Al Kurdistan, les dones kurdes són a la primera línia de foc contra l’extremisme i l’imperialisme, i són un model de pràctica feminista a les seves comunitats.
A Cuba, les dones cubanes fan front de manera valenta i decidida a un bloqueig que pretén ofegar la revolució cubana.
A Guatemala, les dones guatemalencas veuen com dia a dia es retallen els seus drets.
Al Iemen, les dones cada dia lluiten per la seva igualtat mentre veuen com cauen bombes de fabricació espanyola des d’avions saudites.
A l’Amazones, les dones indígenes posen el seu cos davant de les excavadores de les multinacionals depredadores de la mare terra.
I tants i tants conflictes més…
Per això, desde Intersindical Dones Intersindical denunciem que patim violència a tot el món pel fet de ser dones, violència que s’agreuja en els conflictes.
Denunciem també la total impunitat dels estats i de grups criminals, que en els conflictes armats cometen aquests greus delictes contra la humanitat.
Demanem la fi dels conflictes armats i una protecció especial per a les dones i criatures refugiades, que estan en situació d’especial vulnerabilitat, i exigim que els organismes internacionals intervinguen perquè els drets humans siguen també drets per a les dones, siguen on siguen.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.