El 8 de Març, marcat per les retallades en igualtat

El moviment feminista defendrà els drets socials de les dones que tants anys de lluita ha costat aconseguir.

Lema de la pancarta del 8 de Març d'enguany.
Lema de la pancarta del 8 de Març d'enguany.
14 / 03 / 2012 | Intersindical

Enguany, el 8 de Març ha estat marcat per les retallades en igualtat que estem patint, i s’ha deixat palés que el moviment feminista defendrà els drets socials de les dones que tants anys de lluita ha costat aconseguir. Les manifestacions d’Alacant, Castelló i València han ajuntat milers de persones que han cridat per dir que no estan disposades a fer ni un pas arrere en igualtat i protestar contra les retallades i reformes del govern espanyol i de la Generalitat.

La regressió a què assistim –que ja va començar amb l’anterior govern socialista, que va deixar clar que la igualtat ja no era rendible– per part de les polítiques i declaracions de dirigents del Partit Popular, ha portat a la memòria de moltes de les persones manifestants d’aquell 8 de Març de 1977, el primer autoritzat per la dictadura franquista, que, malgrat el temps transcorregut i que ara estem en una democràcia, moltes d’aquelles consignes continuen estant d’actualitat, com ara la del dret a l’avortament lliure i gratuït.
Documents




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.