El Micalet recupera una festa republicana i les protagonistes reben insults

Intersindical rebutja els insults misógins a les tres protagonistes de la Cavalcada Les Magues de gener i les mostra tota la seua solidaritat i suport.

portada del llibret de Cristina Escrivà amb il·lustracions de Román Sánchez
portada del llibret de Cristina Escrivà amb il·lustracions de Román Sánchez
08 / 01 / 2016 | Intersindical

La Societat Coral el Micalet ha organitzat la setmana de la infantesa, recuperant així la festa republicana nascuda a l’any 1937 a València, “una festa per a la infància, des d’una perspectiva laica, exempta de classes i sense una finalitat dogmàtica. Era a final d’any, entre desembre i gener, la festa havia d’arribar a tots els xiquets i xiquetes de totes les races i ideologies que profesavan els seus pares”.

misogínia d'una societat patriarcal que discrimina les dones i les sotmet a milers de violències

La setmana ha consistit en actes dirigits a les criatures, una exposició realitzada per Cristina Escrivá Moscardó, escriptora, especialitzada en la recuperació de la memòria col·lectiva, amb material didàctic per a treballar amb les criatures els valors humans que la inspiren i la Cavalcada amb les Magues de gener: Llibertat, Igualtat i Fraternitat, per a recordar-nos que sense la seua presència la vida no tenia sentit.

A les poques hores de la cavalcada, els insults masclistes a les tres dones que representaven a les magues han posat de manifest la intolerància d’algunes persones cap a un ajuntament que obri les seues portes a la diversitat, a més de la misogínia d’una societat patriarcal que discrimina les dones i les sotmet a milers de violències sexistes, on se les mata per ser dones i també la negativa a recuperar una festa iniciativa del govern republicà  per a totes les criatures ací a València durant la guerra civil.

Aquests insults grollers d’energúmens que s’atreveixen a opinar del físic de les dones demostren la incultura de qui els llança, perquè no es raona ni critica la iniciativa des del coneixement d’allò que representa, només s’insulta des del menyspreu i la misogínia.

Per a Intersindical aquests insults s’han focalitzat en les tres dones que representen les Magues, però  van dirigits també a totes i cadascuna de les persones i entitats -més de trenta- que han fet possible aquesta setmana de la infantesa, el punt i final de la qual ha sigut la cavalcada.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.