Intercanvi d’experiències entre Intersindical i l’OFP

Trobada ahir amb l'OFP, a la seu d'Intersindical.
Trobada ahir amb l'OFP, a la seu d'Intersindical.
04 / 05 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana es va reunir ahir a la seu amb la representant de l’Organización Femenina Popular (OFP), de Colòmbia, Gloria Amparo Suárez i amb Javier, representant de CEPSALA, per rebre informació de primera mà referent al treball de l’organització a favor de les dones a Colòmbia. L’OFP és un procés organitzatiu, social i polític de dones d’ajuda i orientació. El seu treball és des de la resistència activa fins al conflicte armat i les diferents formes de violència (cultural, social, econòmica i política), treballant per la defensa d’una vida digna i els drets humans integrals de les dones i les seues comunitats mitjantçant l’organització, la formació i la mobilització populars com a possibilitat de transformar la realitat i aconseguir la pau amb la justícia social a Colòmbia. L’OFP està integrada en la la Mesa de Apoyo Derechos Humanos de las Mujeres y la Paz de Colòmbia, que des de València treballa per difondre la situació en l’esmentat país. Intersindical forma part també de la mesa.
La representant de l’OFP va fer un resum sobre la greu situació de Colòmbia i els constants atacs, la persecució i les violències que pateixen les dones i en especial les defensores dels drets humans. Les tasques de l’OFP consisteixen, per exemple, a mantindre els menjadors populars; formar dones perquè puguen aconseguir la inserció en el món laboral; llutar contra els desplaçaments forçats de més de 5 milions de persones, de les quals el 70% són dones i criatures; o combatre la gran mentida de la llei de víctimes i restitució de terres (4.700.000 hectàrees foren arrabassades i només 2.000 han sigut tornades), i va ser entorn d’aquestes qüestions que va girar la trobada. Per últim, amb motiu de la conmemoració del 40 aniversari de l’organització el proper 20 de juliol,  el representant de CEPSALA ens ha comunicat la intenció d’organitzar brigades soldiàries per a assistir, i es va decidir deixar per a una propera reunió amb la Intersindical l’acord per a difondre aquesta iniciativa i poder participar-hi des d’Intersindical.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.