Intersindical, amb Susana Guerrero

Víctima de violència de gènere,  ha declarat a més haver sigut víctima d’abusos sexuals des dels 13 anys per part del pare de la seua filla, de la qual va quedar embarassada als 17 anys.  En aquest anys, el maltractador i la seua dona volia adoptar a Susana.

20 / 04 / 2016 | Intersindical

Dos anys després va tornar a denunciar-li per violència de gènere, encara que la condemna va ser rebaixada per atenuant de confessió.

#TotesAmbSusanaGuerrero

Els fets que es veuen en aquest judici van motivar que la jutge titular del Jutjat nombre 5 de Talavera retirara la custòdia de la menor per incomplir el règim de visites acordat amb el pare, basant-se en els arguments d’existència de Síndrome d’Alienació Parental SAP, que s’arreplegaven en els informes de l’equip psicològic de l’Institut de Medicina Legal de Toledo. Des de llavors, Susana manté la seua filla amagada i es nega a lliurar-li-la al seu maltractador, que a més està imputat per presumptes abusos sexuals a la xiqueta.

La setmana passada l’Audiència Provincial de Toledo paralitzava la decisió sobre aquesta qüestió per a estudiar i analitzar el recurs que ha presentat la defensa de Susana contra la sentència que li retirava la custòdia de la seua filla.

El dilluns 18 d’abril passat, Susana va declarar als Jutjats de Talavera després d’haver sigut acusada d’una suposada denúncia falsa que ha presentat l’esposa de la seua expareja, pare biològic de la seua filla. Ha estat maltractada de nou en el jutjat. Està a l’espera de veure què passa amb ella i la seua filla.

Intersindical ha format part de la campanya de recolçament a Susana Guerrero, com també la Plataforma Feminista 7N Contra les Violències Masclistes,, de la qual formem part. A més, s’adherit a l’escrit de queixa presentat per diferents associacions feministes a l’Observatori Contra la Violència Domèstica i de Gènere, sobre aquest cas i l’ús d’una falacia com és la SAP (Sídrome d’Alienació Parental) , un invent d’un defensor de la pederàstia, Richard Gardner, que és rebutjat per la comunitat científica i en l’ordre judicial, desaconsellat pel Consell General del Poder Judicial per posar greument en risc la seguretat dels i les menors.
La SAP suposa també un prejudici contra la dona -en la majoria dels casos en situació de maltractaments-  ja que les acusacions d’abús normalment es dirigeixen contra els pares i els advocats la utilitzen com a arma llancívola per a soscavar la credibilitat de la mare davant els tribunals.

Volem que Susana Guerrero puga viure lliure, sense por, sense violències, amb la seua filla.


http://observatorioviolencia.org/queja-de-organizaciones-feministas-contra-la-utilizacion-del-sap-en-los-juzgados/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.