Intersindical denuncia l’ús vexatori del cos de les dones

Intersindical ha interposat denúncia davant la direcció general de Família i Dona arran de la publicació en premsa de la intenció d’un restaurant a Vila-Real de servir menjar (sushi)  emprant el cos nu de dones.

08 / 01 / 2013 | Intersindical

El sindicat ha enviat també la denúncia a l’observatori de publicitat sexista i encertat una campanya convidant a denunciar.
Segons la historiadora i especialista en gènere Irene Ballester en el seu llibre “El cuerpo abierto”:
” el cuerpo femenino, desnudo, sirve de soporte para un festín gastronómico realizado en Japón llamado Nyotaimori, cuya práctica se puede ver perfectamente en los inicios de la película de Isabel Coixet El mapa de los sonidos de Tokio… Esta práctica, que se remonta a los tiempos de las cortes del antiguo Japón y está ligada en la actualidad a la prostitución de lujo, consiste en exponer primero el sushi para complacer a la vista y después al paladar, al mismo tiempo que somete y humilla, de una manera extrema, el cuerpo de la mujer. Para llevarla a cabo se prefieren mujeres entre dieciocho y treinta y cinco años, a las que previamente se entrenará para que permanezcan durante horas acostadas como un maniquí, cuyo cuerpo servirá coo soporte para el sushi o el tashimi, ya que la temperatura de este manjar japonés se aproxima a la temperatura corporal. Previamente, el cuerpo femenino ha de ser lavado con un jabón sin olor y sometido a una depilación estricta, ya que cualquier pelo, incluído el púbicom, podrá considerarse una muestra de acto sexual, como para los surrealistas, para proceder por último a someterlo a una ducha extremadamente fría para la conservación fresca del sushi. Las partes íntimas, finalmente, se cubrirán con algas o flores por cuestiones también higiénicas, antes de colocar encima de ellas la comida.”

el sushi es serveix sobre el cos nu d'una dona

Text de la denúncia a la direcció general de Familia i Dona. Podeu presentar aquest text o un altre, amb les vostres dades: nom i cognom, DNI, data i ciutat a aquesta adreça:  .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Intersindical ha tingut coneixement de la intenció del restaurant “El Bodegón de Carlos”, de Vila- Real de servir el menjar en el cos nu de dones, l’anomenat “Bodi-sushi” o sushi corporal:

http://www.llevant-emv.com/comarques/2013/01/06/bar-vila-real-summa-moda-sushi-corporal/964717.html

És increïble que, aprofitant la situació actual de crisi, empreses sense cap escrúpol es dediquen a enriquir-se amb aquest tipus d’iniciatives, aprofitant-se de la falta d’oportunitats laborals d’una banda, i dels hàbits masclistes dels seus futurs clients, homes que veuen a les dones com mers cossos objecte de plaer. Un negoci rendible per al restaurant a costa de la degradació de les dones.
Aquesta forma de servir el sushi en el cos de dones és una greu discriminació d’aquestes que eixa Direcció general de Família i Dona no pot consentir, ja que redueix les dones a un objecte de consum sexual, i aquesta cosificación indueix a una apologia directa de la violència contra aquestes. Seria sentar un perillós precedent deixar impune aquesta greu falta, ja que unes altres persones sense escrúpols copiarien prompte aquesta vergonyant idea per a lucrar-se amb la utilització sexista de les dones.
Per la qual cosa, Intersindical us sol·licita es realitzen les gestions oportunes per a la paralització immediata de l’activitat anunciada pel citat restaurant.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.