Intersindical Dones, dona suport a les demandes que les associacions de comares reivindiquen quant a la necessitat de crear els Centres de Naixement o Unitats liderades per comares.

Hi ha una demanda històrica, que s’inicià a 2015, per l’execució del futur Centre de Naixements de l’Hospital Universitari La Plana.

08 / 02 / 2024 | Intersindical

Intersindical Dones, dona suport a les demandes que les associacions de comares: Colegio de Enfermeria de Valencia (COENV), Consejo de Enfermeria de la Comunidad Valenciana (CECOVA), Federación de Matronas de España (LA FAME), Associació de Comares de La Comunitat Valenciana (ACCV), Unidad Docente de Matronas de la Comunidad Valenciana (UDM-CV), quant a la necessitat de crear els Centres de Naixement o Unitats liderades per comares.

Hi ha una demanda històrica, que s’inicià a 2015, per l’execució del futur Centre de Naixements de l’Hospital Universitari la Plana. La Proposta del projecte es va aprovar a les Corts Valencianes. La licitació i adjudicació de l’obra es va resoldre amb data 14 de novembre de 2023.

La preocupació actual resideix en què la partida pressupostada a 2023, explicitava una quantitat per l’execució d’aquesta Casa de Parts de l’Hospital Universitari la Plana, i actualment no queda concretada en els nous pressupostos de 2024.

En les darreres setmanes nombroses associacions sanitàries, de dones i feministes han emés cartes de petició dirigides al Conseller de Sanitat per tal que aclarisca que en ‘la partida d’ampliacions diverses’ està inclosa l’execució del projecte.

Intersindical Dones donem suport a aquestes associacions, entre elles a més de les incloses en el primer paràgraf, les d’àmbit local relacionades amb la maternitat i la lactància, tals com El Parto es nuestro, PETRA, Mamare, Mametes i més (la Vall d’Uixó), Més que llet (Vila-real) ... Aquestes associacions, davant el dubte, reclamen l’aclariment de la partida pressupostària així com la voluntat de l’actual govern, de dur a terme el projecte en 2024.

L’Àrea Dones de Castelló d’Intersindical Valenciana, seguint la línia feminista del sindicat, es mostra a favor d’aquest projecte que atén aquest servei públic de parts, per què suposa un canvi substancial en el model assistencial dirigit cap a una atenció bio-psico-social a les dones, les
seues parelles i les famílies. D’aquesta manera s’aconsegueix un excel·lent servei no solament des del punt de vista sanitari, amb totes les garanties que això comporta, sinó també per què humanitza el naixement de les criatures per la cura i atenció a la mare i les famílies.

És un punt principal en la lluita que INTERSINDICAL DONES defén quant a la seua línia feminista que pretén que la cura i la vida de les persones ocupen el centre de l’atenció social i política.

Per últim, exigim al Conseller de Sanitat que done resposta als aclariments demanats i atenga les demandes de conclusió del projecte de la casa de parts de l’Hospital Universitari la Plana de Vila-real.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.