Intersindical Valenciana es reuneix amb Alanna

02 / 02 / 2022 | Alhaya Talavera

Intersindical Dones i Alanna s’han reunit per abordar la violència masclista des de diferents perspectives: laboral, legal, social i política. Aquesta reunió ha sigut especialment significativa per a Intersindical Dones, ja que Alanna és una associació pionera al País Valencià en l’atenció integral a dones víctimes de violència de gènere i, per tant, coincidim en diversos espais del moviment feminista.
Un dels eixos fonamentals del treball d’Alanna és la inserció laboral de les dones víctimes, ja que en la gran majoria de casos la situació de les dones és precària i han de fugir de la violència: estem preparant activitats de formació conjunta donada la importància de tindre un treball estable i garantir unes condicions òptimes per a les seues vides.
En la reunió hem analitzat els problemes als quals s’enfronten les dones en el món del treball, ja que la legislació laboral en matèria de violència de gènere és mínima i està dispersa entre butlletins estatals i autonòmics. Cal homogenitzar-la perquè siga la mateixa en totes les comunitats autònomes. D’altra banda, per gaudir dels (pocs) drets reconeguts, sempre cal una sentència judicial, fet que deixa fora de la cobertura a les dones que no denuncien o que estan encara pendents de resolució judicial. Així, un dels objectius comuns que ens hem marcat és el de repassar amb detall les diferents normatives per tal que, d’una banda, puguem oferir un assessorament òptim per a totes les dones víctimes de violència masclista i, d’altra banda, detectar manances i proposar esmenes per poder modificar les lleis.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.