Violència contra les dones

Llistat actualitzat de dones i xiquetes assassinades per violència masclista en 2019

17 / 01 / 2019 | Intersindical

Les estadístiques oficials fins l’any passat només comptabilitzen les dones assassinades per les seues parelles o exparelles. A partir d’enguany, s’ha anunciat que entraran al còmput terrible tots els casos d’assassinats a dones, pel fet de ser dones.

Nosaltres sempre hem comptat totes, no sols les dones assassinades que mantenien amb l’agressor una relació sentimental. També incloem criatures assassinades pels pares, fet que té com a intenció inequívoca fer patir a les mares durant tota la vida.

Un altre tipus de violència brutal contra les dones és aquella exercida pels fills contra les seues mares i pels germans contra les seues germanes, que es contempla com violència domèstica i no de gènere, encara que per a nosaltres també és una manifestació més del masclisme.

Les dades van actualitzant-se segons es confirmen les primeres notícies.

Lluitem perquè arribe un dia que no hagem de fer aquest seguiment, que té com a objectiu visibilitzar a totes les dones i xiquetes que han estat assassinades per delinqüents masclistes.

Per elles, per totes: PROU DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

                          GENER
1. 03/01. Rebeca Alexandra, 26 anys. Laredo (Cantabria). Apunyalada. Assassí: parella
2. 12/01. Leonos, 47 anys. Fuengirola (Andalusia). Apunyalada davant del seu fill. Assassí: ex-parella
3. 13/01. Romina Celeste, 25 anys. Lanzarote (Canàries). Va desaparéix4er el dia 2 de gener; el marit no va denunciar-ne la desaparició fins 7 dies després i el dia 13 va confessar que la va trobar morta i la va tirar al mar per por. Es pensa que la va esquarterar abans de tirar-la a la mar. El cos no ha aparegut encara. En investigació
4. 14/01. Stefani Petra, 59 anys. Llucmajor (Illes). El marit la va asifixiar i després es va suïcidar. En investigació
5. 15/01. S.I., 95 anys. Toreno (Castella i Lleó). Apallissada pel seu marit a la residència de la tercera edat on vivien. Assassí: parella
6. 17/01. Rebeca, 48 anys. Saragossa (Aragó). Apunyalada pel seu nòvio, que després se suïcida. Aquest home estava en llibertat condicional de la pena de presó per haver assassinat a la seua dona en 2003. Rebeca havia sigut la seua advocada aleshores. Assassí: parella
7. 26/01. Rosa, 69 anys. Dos Hermanas (Andalusia). Brutalment matada pel seu marit a colps del mànec d’una destral. Assassí: parella
El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.