Llistat actualitzat de dones i xiquetes assassinades per violència masclista en 2021

19 / 01 / 2021 | Intersindical

Les estadístiques oficials a l’estat espanyol només comptabilitzen les dones assassinades per les seues parelles o exparelles, i les seues criatures. En 2018 el govern estatal va anunciar que ampliarien el còmput terrible amb els casos d’assassinats a dones pel fet de ser dones. No ha estat així encara.

Nosaltres sempre les hem comptat a totes, no sols les dones assassinades que mantenien amb l’agressor una relació sentimental. Un altre tipus de violència brutal contra les dones és aquella exercida pels fills contra les seues mares i pels germans contra les seues germanes, que es contempla com violència domèstica i no de gènere, encara que per a nosaltres també és una manifestació més del masclisme. Afegim, a més, les dones assassinades per coneguts o desconeguts, i les dones prostituïdes que han estat assassinades.

Les dades van actualitzant-se constantment. Posem un asterisc a aquells casos que no són oficials i, si acaben sent-ho, l’eliminem. Quan no ha trascendit el nom de la dona, ho indiquem amb les inicials “SI” de “sense identificar”.

Lluitem perquè arribe un dia que no hagem de fer aquest seguiment, que té com a objectiu visibilitzar a totes les dones i xiquetes que han estat assassinades pel masclisme.

Per elles, per totes: JA N’HI HA PROU DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

                  GENER
*1. 04/01. Aintzane , 32 anys. Aizarnazabal (Euskal Herria). A Aintzane, dona prostituïda, la van trobar morta uns obrers prop del riu Urola. Havia sigut apunyalada per un home i una dona que l’explotaven sexualment a ella i a altres dones. La data és la de la troballa del cadàver. Assassí: conegut
*2. 15/01. Cristina, 33 anys. Oza-Cesuras (Galiza). Un home la va matar en venjança contra el seu marit. L’assassí, que volia matar al marit, la va trobar a ella a casa i li va pegar un tir al bescoll. Queda orfre un xiquet de 2 anys. Assassí: conegut
3. 17/01. Laura, 82 anys. Madrid (Comunitat de Madrid). El seu marit l’ha apunyalada a l’abdomen i al pit, abans d’autolesionar-se. Assassí: parella
*4. 25/01. SI, 84 anys. Badia del Vallés (Vallés Occidental). La dona vivia amb el seu fill, diagnosticat d’esquizofrènia. L’home la va matar amb una arma blanca. Assassí: fill
*5. 31/01. Florina, 19 anys. Albal (Horta Sud). Florina va desaparéixer el 8 de gener als voltants de la carretera V-31, on era obligada a prostituir-se per una banda proxeneta: les càmares de vigilància del lloc on es posava van enregistrar que va pujar a un cotxe. En teoria, la policia va fer un desplegament per localitzar-la, però va ser un caçador qui la va trobar en una sèquia a pocs centenars de metres d’on va desaparéixer setmanes després. El seu avançat estat de descomposició apunta que va ser assassinada el mateix dia de la desaparició. No s’ha identificat el vehicle ni s’han fet detencions: per al sistema prostituïdor, no totes les vides tenen la mateixa consideració. La data és la de la trobada del cadàver. Assassí: desconegut
              TOTAL GENER: 5. 1 oficial i 4 no oficials. 1 al País Valencià

                  FEBRER
*6. 03/02. Benita, 57 anys. Linares (Andalusia). El cadàver va ser trobat entre els contenidors d’escombraries. amb evidents signes de violència. Els agents van observar que des de la zona hi havia un rastre de sang que els va conduir a un bloc proper. Seguint aquesta prova, van arribar a un segon pis i proc edieron a cridar, sense que ningú els obrís. Els Bombers van procedir a obrir l’habitatge i accedir-hi. Els agents van trobar a un home de 43 anys amb la roba tacada de sang, que va confessar l’autoria dels fets. Des de l’entorn familiar van negar que mantingués una relació sentimental, encara que van assegurar que es coneixien des de fa temps i que «ell sí que estava obsesio nat amb ella». Des de la Policia Nacional van confirmar l’existència d’una denúncia interposada a l’any 2019 per la dona amb motiu de la crema de l’esmentat tendal. Assassí: conegut.
7. 12/02. Conchi, 56 anys. Sestao (Euskal Herria). Al matí, es va trobar el cos d’un home flotant a la ria. En acudir al seu domicili, l’Ertzaintza va trobar a la seua dona assassinada brutalment amb una destral. Assassí: parella
8. 13/02. Alicia, 52 anys. Majadahonda (Comunitat de Madrid). A la matinada, es van sentir trets al domicili d’Alicia i el seu marit, i el veïnat va avisar la policia. En aplegar a l’edifici, la policia va trobar al carrer a la dona, amb tret al pit i en parada cardiorespiratòria. Les maniobres de reanimació no van tindre èxit. L’home es va atrinxerar a sa casa i es va autolesionar amb la mateixa arma de foc amb la que va matar Alicia. Assassí: parella
              TOTAL FEBRER: 2 oficials i 1 no oficial.

9. 02/03. Mari Carmen, 46 anys. Torrejón de Ardoz (Comunitat de Madrid). La víctima ha sigut trobada amb 7 punyalades al replà d’una escala d’un bloc de vivendes on treballava netejant. Assassí: exparella
10. 08/03.Maria Cruz, 48 anys. Del Molar (Madrid, Comunitat de Madrid).Va ser assassinada el Dia Internacional de la Dona cremada junt a la seua filla. Assassí: parella.
11. 08/03. filla de Maria Cruz,d’ 11 anys. El Molar (Comunitat de Madrid).Va ser assassinada el Dia Internacional de la Dona cremada junt a la seua mare pel seu pare. Assassí: pare.
*12. 21/03. (data de troballa de el cadàver)Nom i cognoms no coneguts, 41 anys. Valladolid (Castella i Lleó). La mala olor que sortia d’una habitació de la pensió va alarmar els veïns. Portava morta (per causes naturals, en un principi) entre “set i deu dies”. La dona s’havia registrat el 28 de gener en companyia d’un home, amb la intenció inicial d’allotjar durant un període aproximat d’un mes. La hipòtesi d’una mort d’etiologia homicida, causada presumptament pel seu company sentimental, una relació que s’havia iniciat tot just un mes abans.
              TOTAL MARÇ: 2 oficials i 1 no oficial.

               
13. 14/04. MJordina, 34 anys. Manresa (Bagés). Trobada d’un cos sense vida amb indicis de criminalitat comès per la seva exparella de 40 anys. No denúncies per maltractaments. Assassí: exparella.
14. 19/04. Paula, 36 anys. Mansilla de les Mulas (Castella i Lleó). Assassinada per la seva parella, José Carlos GD, de 28 anys, que es va lliurar i confessar haver matat la dona d’un fort cop durant una discussió. No existien denúncies prèvies contra l’agressor. Assasssí: parella.
15. 2021.04.22 (Data de troballa de el cadàver). Johana, 41 anys. Burriana (Comunitat Valenciana). Un home que passejava pel parc de Borriana, va trobar el cadàver d’una dona. Els agents de la Guàrdia Civil i aquests van veure que la dona havia patit una mort violenta.
Després de mesos d’investigació, van aturar el 29 de juny a la seua parella com a presumpte autor dels fets. No hi havia denúncies prèvies. Assassí: parella.
16. 26/04. Pilar, 50 anys. La Bisbal de Penedès (Baix Penedès). Greus lesions per cremades. L’home, de 37 anys i nacionalitat espanyola tenia lesions l eves també per cremades. No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere. César va ser denunciat per colpejar a la seva mare. Assassí: parella.
              TOTAL ABRIL: 4 oficials

17. 09/05. María Soledad, 60 anys. Sagunt (Camp de Morvedre). En ple procés de separació i havia aconseguit una ordre d’allunyament per al seu agressor, de què temia que la matés. Li apagava l’escalfador mentre es dutxava, la foto grafiava al bany, li treia la llençols mentre dormia ... Malgrat les seves temors, la víctima no va ser considerada d’alt risc i l’agressor va acabar amb la seva vida a punyalades abans de suïcidar llançant-se per la finestra. Virgili va agafar un ganivet i la degol lar. Després, es va llançar a l’pati interior i va morir. Una llàstima que no es llançara abans. Assassí: exparella.
18. 17/05 (data de troballa de l’cadàver). Warda, 28 anys. Sa Pobla (Raiguer). Assassinada junt el seu fill Mohamed per la seva exparella Alí Khouch de 35 anys. Els cadàvers presentaven signes de gran violència.
Estava en procés de separació i temps enrere, va tenir una ordre de seguiment i protecció per violència de gènere, la qual ja havia finalitzat. Assassí: exparella.
19. 17/05. Mohamed, fill de Warda, 7 anys. El cadàver presentava signes de gran violència. Assassí: pare.
20. 17/05 (data de troballa de l’cadàver). Betty, 52 anys. Creixell (Tarragonés). Manuel tenia 56, era espanyol. Divendres 14 de maig de 2021, Betty no va acudir al seu lloc de treball. La porta de l’habitació on descansava el cos de Betty havia estat precintada des de fora. La porta de l’habitació on jeia el cos de Manuel estava precintada des de dins. I lla havia rebut dos impactes de bala i ferides per arma blanca i ell, un. Ell s’hauria suïcidat el dilluns, després que la policia anés a trucar diverses vegades a domicili. No n’hi havien denúncies ni avisos per maltractaments.  Assassí: parella.
21. 18/05. Lucía, 42 anys. Corberà de Llobregat (Baix Llobregat). El seu fill de 13 anys ha trobat el cadàver de la seva mare amb evidents signes de mort violenta i ferides per arma blanca. No consten antecedents judicials de violència entre ells. Assassí: parella.
22. 20/05.  Maria Teresa, 48 anys. Laviana (Astúries). Va rebre dos trets d’escopeta a l’esquena. La seva exparella, amb qui estava en tràmits de divorci i amb el qual ja no convivia. Estaven separats i en tràmits de divorci. No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere. Assassí: exparella.
23. 23/05.Katia Carolina, 35 anys. Saragossa (Aragó). Assassinada a punyalades. Tenia una ordre d’allunyament, que seguia vigent en l’actualitat i que no complia. Assassí: Assassí: parella.
24. 29/05.Nicoleta Clara, 41 anys. Alovera (Castella-la Manxa). S’‘estaven separant, tot i que encara vivien junts en el mateix domicili, on han succeït els fets. El presumpte assassí no tenia ni denúncies prèvies per violència de gènere ni antecedents policials. Assassí: exparella.
            TOTAL MAIG: 7 oficials i 1 xiquet

25. 02/06. Alla, 48 anys. Porqueres (Plà de l’Estany). La seua parella la va atacar a punyalades al domicili. No constaven denúncies prèvies per violència de gènere en la parella.
*26. 03/06. Elena, 21 anys. Eivissa (Illes Balears). La xica i la seua parella estaven allotjats en una habitació a la quarta planta. La Policia Nacional va concloure que va ser llançada de la balconada i després es va llançar ell. En un primer moment, quan s’han conegut els fets, alguns testimonis ja havien apuntat que s’havia sentit una baralla a l’habitació abans de l’incident. Assassí: parella.
27. 05/06. Immaculada, 43 anys. Roquetas de Mar (Andalusia). La víctima hauria estat agredida al cap amb una pedra per un home. Era víctima de violència de gènere, i el seu cas es trobava actiu en el sistema de seguiment integral d’aquests (sistema VioGén), de la Secretaria d’ Estat de Seguretat de l’Ministeri de l’Interior. Assassí: exparella.
28. 06/06. Katherine Mary,59 anys. Pozuelo d’Alarcón (Madrid). L’home l’hauria disparat amb una arma llarga de foc. No hi havia denúncies interposades per violència de gènere. Estaven en tràmits de separació. Assassí: parella.
29. 10/06 (data de troballa del cadàver). Rocío, 17 anys. L’exnòvio va confessar haver-la matat una setmana després que es veiés a la jove per última vegada amb el que havia tingut un nadó de quatre mesos. A l’sembla, la jove mai va denunciar la seva exparella, però la família assegura que hi va haver consten tes episodis de maltractaments. La va descuartitzar i es va desfer de l’ganivet i de el cadàver en diversos llocs de l’ municipi.Assassí: exparella.
30. 12/06. Alicia, 36 anys. Marmolejo (Andalusia) La seua parella va sol·licitar una ambulància per a una persona què, segons va dir, havia patit un accident de circulació. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció Nº 3 de Andújar, ha acordat l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança. Assassí: parella.
31. 15/06. Consuelo, 81 anys. Madrid (Comunitat de Madrid). Els crits desesperats demanant auxili van ressonar en tot el bloc. L’ home la va colpejar en reiterades ocasions amb un martell a la dona. La víctima no tenia ni fills ni filles menors d’edat i no hi havia denúncies prèvies per violència de gènero. Assassí: parella.
*32. 16/06. (data de troballa de el cadàver). Wafaa, 19 anys. Carcaixent (Comunitat Valenciana). L’última vegada que va ser vista amb vida va ser el 17 de novembre de 2019. Finalment, el 16 de juny es va produir la detenció de David SO (Conegut com ‘el Tuvi’), en relació amb la desaparició de la jove. Els investigadors van acompanyar a l’sospitós a una finca familiar i, després d’ensorrar, es va oferir a ensenyar-los on s’havia desfet del cos. Estava obsessionat amb ella i l’assetjava. Els investigadors també van interrogar-li en relació amb el crim d’Isabel Elena (assassinada al 2019) després de trobar el seu ADN al cos de la jove embarassada. Tenia antecedents per violència masclista després d’intentar estrangular la seva parella, de manera que va arribar a portar en el seu moment una polsera telemàtica per controlar els seus moviments. Assassí: conegut.
33. 21/06. Àfrica, 55 anys. Valladolid (Castella i Lleó).  Els agents van trobar al domicili a l’autor de l’agressió. Estaven en tràmits de separació. Va matar-la a punyalades al tòrax en presència d’una de les filles.Assassí: exparella.
34. 29/06. Nom i cognoms no coneguts, 34 anys. Doñinos de Salamanca (Castella i Lleó). La dona va ser apunyalada pel seu marit i va morir el dimarts 29 de juny, no va poder superar les ferides. No era la primera vegada que mostrava una conducta violenta cap a la seva parella. Si bé la seva dona actual, no havia posat cap denúncia prèvia per maltractaments, a l’home sí que li constaven antecedents de violència de gènere. Va ser la seva exdona la que va denunciar per intentar apunyalar-la. Assassí: parella.
35. 30/06. Hasna, cognoms no coneguts, 34 anys. Barbastre (Aragó). L’ home de 43 anys va matar la seva exdona, davant dels tres fills menors de la parella de 12, 6 i 1. La parella tramitava la seva separació. La denúncia per maltractaments que li havia posat Hasna feia cinc anys havia caducat. Assassí: exparella.
          TOTAL JUNY: 9 oficials i 2 no oficials

36. 07/07. Maria Pilar, 43 anys. Murchante (Navarra). Es trobava en un vehicle al costat dels seus fills de 5 i 9 anys, el seu excunyat (recent sortit de la presó) va fer que es sortís de la carretera i la va apunyalar en presència dels menors abans de fugir i donar-se a la fuga. La dona no havia presentat cap denúncia per maltractaments,  encara que s’havia avisat la Policia Foral en nombroses ocasions per incidents relacionats amb el presumpte homicida. Assasí: excunyat.
37. 15/07. Mari Àngels, 46 anys. El paquet (Andalusia). Assassinada per la seva parella amb un tret d’escopeta al mig del carrer. Amb un segon tret l’agressor s’ha suïcidat. Fonts pròximes a la investigació sí que van confirmar que a la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM) de la Policia Nacional sí li consten denúncies de la morta per violència de gènere a una parella anterior. Assassí: exparella.
38. 22/07. Luisa Amelia, 74 anys. Pozuelo d’Alarcón (Comunitat de Madrid). Va ser agredida pel seu home per un traumatisme cranioencefàlic. La va perseguir pel carrer amb un objecte contundent, aparentment un gerro. No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere. Assassí: parella.
39. 22/07. (data de trobada del cadàver).Luisa, 38 anys. Sabadell (Vallés Occidental). A principi de setmana va matar la seva parella i la va amagar a casa seva. L’home no tenia antecedents de violència masclista amb la seva actual parella -encara que sí amb una anterior. El cadàver presentava ferides d’arma blanca i evidents signes de violència i ja havia iniciat la seva descomposició. Assassí: parella.
40. 20/07. Antonella -abigail, 30 anys. Sant Vicenç de Castellet (Bagés). El cos de la dona, calcinat, es va trobar al costat d’el d’un home en un incendi declarat a una zona de matolls d’aquest municipi. Al costat de l’home, dins d’un vehicle, es va trobar també Esmeralda, una menor d’1 any i nou mesos, que hauria resultat ferida de cremades en un braç, filla en comú. Segons una amiga seva, ja havia intentat portar el cas davant els Mossos , però no va tenir sort. Sí existia aquesta denúncia prèvia per violència verbal entre la parella, que es trobava en tràmits de divorci al mateix jutjat. Pocs dies abans de ser assassinada, els Mossos es van presentar al domicili a l’ésser alertats d’una baralla, però fonts policials asseguren que no van veure raons per actuar d’ofici. Assassí: exparella.
41. 30/07. Antonella Abigail, 25 anys. Cambrils (Baix Camp).Assassinada per la seva parella, un home de 53 amb el qual vivia. La família de la víctima va denunciar en mitjans de comunicació que “vivia amb moltíssima por i li prohibia parlar amb la família”. A est a denúncia van acompanyar les fotografies que van aportar, amb imatges de la jove registrant les marques dels cops produïts per la seva parella. L’home va trencar una ordre d’allunyament de 200 metres de la víctima que es trobava en vigor quan la va matar estrangulada. El dia anterior unes amigues de la víctima el van veure donant-li una galtada mentre es saltava l’ordre d’allunyament. Assassí: parella.
42. 30/07. Dary Llum, 30 anys. Sabadell (Vallés Occidental). Després de ser assassinada per la seva parella, el cos d’una dona de 30 anys es va trobar en estat de descomposició el 3 d’agost amb evidents signes de violència, que indicaven una possible mort per ofega ment.  A l’sembla, en principi anava a instal·lar-se amb una amiga, però va acabar mudant-se amb la seva recent parella. Precisament familiars de la víctima creuen que el victimari va fugir de país després de cometre el crim, fent ús de les quatre identitats que se li han descobert i que han dificultat la seva localització, de la qual encara no es té notícia. El cas es troba sota secret de sumari. Assassí: parella.
            TOTAL JULIOL: 5 oficials i 1 no oficial.

43. 02/08. Oksana, 36 anys. Nerja (Andalusia). LA seua parella va acabar amb ella a colps. Alguns testimonis asseguren que van discutir al mig del carrer un dia abans de l’crim. Els agents van localitzar el cos en roba interior i amb cremades per tot arreu, de manera que van detenir l’home. Assasí: parella.
44. 10/08. Carme, 60 anys. Sevilla (Andalussia). Havia manifestat la seva voluntat de divorciar-se. Una de les seves filles majors d’edat, estava preocupada per la manca de resposta de la seva mare, es va traslladar a l’habitatge que compartia el matrimoni i va trobar ambdós cossos. El cos de la dona presentava diverses ferides d’arma de foc. No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra ell. Assassí: parella.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.