Manifest 25N 2023

Un any més tornarem a manifestar-nos en contra de tots els tipus de violències contra nosaltres, les Dones.

22 / 11 / 2023 | Intersindical

A vint-i-dos de novembre de 2023 són 90 les dones assassinades per violència masclista en l’Estat espanyol, s’han de comptar totes i 3 criatures. Un assassí i maltractador mai serà un bon pare amb les seues filles I fills.

Les denúncies d’aquestes dones són només d’un 25%, contant que es registren com a mínim unes 120.000 denúncies per maltractament davant els jutjats destinats a violència masclista anualment. Això s’aproxima a la realitat, però no és una dada real cent per cent perquè bé sabem que hi ha quantitat de dones que no denuncien i pateixen dia a dia en la seua llar aquest tipus de violència. A aquestes dones ens dirigim en aquest moment que la majoria d’elles tenen filles i/o fills. “Si no ho fas per tu, fes-ho per elles i/o per ells”:

-Si vius en un entorn on es menysprea i maltracta a les dones, explica’l a algú de confiança, busca suport i denúncia. La violència masclista en una llar directament o indirectament es veu reflectida en el desenvolupament psicològic i emocional dels fills/as de les dones maltractades.

-Al voltant del 80% dels homes que van a judici per violència masclista són condemnats. Encara que un 20% no ho siga, no significa que siguen denúncies falses, sinó que al final la víctima s’ha negat a reiterar la seua declaració davant del seu agressor. HAS ARRIBAT FINS ACÍ? HAS DE CONTINUAR.

Des del Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut les i els joves són capaços de reconéixer la violència de gènere en el seu entorn, així es desprén del 87% que diuen haver vist o sentit alguna situació de violència de control, violència física, violència psicològica o violència sexual. Només un 13% de joves no reconeix algun d’estos tipus en el seu cercle pròxim, percentatge que es redueix al 8% en el cas de les dones (enfront del 19% dels homes). La violència de control engloba els principals tipus de violència reconeguda de xics sobre xiques. “Revisar el mòbil” de la xica continua sent l’acte més evidenciat: així ho identifica el 45% de joves (54% entre les dones i el 35% dels homes).

Tenim diversos punts municipals de l’Observatori Regional de Violència de Gènere, ara bé, problemes que ens trobem:
-A més del que és ja el suficient trauma que comporta la denúncia davant una violència masclista, els tràmits judicials s’eternitzen perquè no hi ha inversió en personal que es dedique a aquests procediments.

-Moltes d’aquestes dones no tenen ocupació o el que tenen no és compatible amb la conciliació familiar i viuen amb salaris insuficients.

-Donada la situació que existeix al nostre país amb l’habitatge, no poden accedir econòmicament a ella.

-Aquest tipus de denúncies varien també depenent del context en el qual es donen: a les dones rurals els costa molt més fer el pas per la seua situació d’aïllament, moltes vegades en comunitats molt xicotetes en les quals tenen falta d’informació. No hem d’oblidar a les nostres majors que les seues denúncies són ínfimes i moltes d’elles han passat tota la seua vida sent dones maltractades amb una resignació “divina”.

No es pot continuar així, el 25N és un dia d’exigir als governs que paralitzen aquesta atrocitat el més prompte possible, però no pot quedar en una data assenyalada i l’endemà es convertisca en un dia més de reivindicacions fins al següent any. A més a més, no es pot negar la violència masclista i anomenar-la intrafamiliar. Per tot açò, cal que el pròxim dissabte 25 de novembre, en el Dia Internacional contra l’eliminació de la violència contra les dones, inundem els carrers dels nostres pobles i ciutats per cridar juntes que ens volem vives i lliures. Perquè no ens cansarem de lluitar per la fi dels feminicidis i de qualsevol altra forma d’agressió i opressió per motiu de gènere. Perquè en aquesta causa ens hi va, ni més ni menys, que la vida.
Malgrat totes aquestes dades negatives Intersindical Dones i l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical volem donar un alé i una esperança a totes aquestes dones que estan patint aquest tipus de violències, que sàpien que ens tenen ací per al que necessiten i que no dubten en contactar-nos.
La nostra principal arma és el Feminisme, amb tot el que comporta, no hi ha elecció, és el nostre únic camí. “Ara més que mai! Contra totes les violències masclistes”.


12:00 h: MANIFESTACIÓ A CASTELLÓ:  “Ara més que mai! Contra totes les violències masclistes”, a la Plaça de María Agustina. Lloc de trobada d’Intersindical Valenciana a les 11:45 h a l’estatua dels músics a la Plaça Maria Agustina.

18:00 h: CONCENTRACIÓ i MANIFESTACIÓ AL PORT DE SAGUNT: Eixida: Tinència d’Alcaldia. Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre.

18:00 h: MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA: “Ara més que mai! Contra totes les violències masclistes”. Eixida desde la Porta de la Mar cap al carrer Colón, Xàtiva, Marqués de Sotelo i Plaça de l’Ajuntament. Indumentària de negre i morat o lila. Coordinadora Feminista de València. Lloc de trobada d’Intersindical Valenciana a les 17:30- 17:45 h al C/ Cerdà de Tallada per a seguir la marxa.

18:30 h: CONCENTRACIÓ A ALACANT: “Ni una més, ni una menys! Lliures i vives ens volem!”. Avenida Constitució. Dones Feministes d’Alacant.

19:00 h: CONCENTRACIÓ A GANDIA: Cridem ben fort que la violència sí que té gènere! Plaça Major de Gandia.

20:00 h:CONCENTRACIÓ A ELX: “Prenem la nit”: Dona pren la nit! Marxa feminista, nocturna i mixta. Plaça de baix d’Elx.

20:30 h: CONCENTRACIÓ A XÀTIVA: Acte performatiu contra la violència de gènere i en recorda a les dones assassinades. Porta de l’Ajuntament organitzat per XATEBA.


22 de novembre de 2023
Intersindical Dones




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.