No a la tracta de dones mauritanes

24 / 09 / 2015 | Intersindical

Mauritània va ser l’últim país del món en abolir l’esclavitud, no ho va fer fins a 1981. Actualment encapçala l’índex Mundial d’Esclavitud, amb la major prevalença d’aquesta xacra. Mentre a Mauritània li continua resultant difícil passar comptes amb l’esclavitud tradicional, proliferen formes contemporànies d’esclavitud, com ara el tràfic d’éssers humans. Ara hem sabut de fins a 900 dones mauritanes per a treballar a Aràbia Saudita. Moltes són víctimes d’abusos dels quals no tenen escapatòria.

Amb falses promeses d’un salari digne, d’una ocupació com a infermeres i mestres a Aràbia Saudita, són víctimes del tràfic de persones per a esclavitzar-les com a treballadores de la llar per uns dòlars al dia. Sense passaport, patint agressions sexuals, pallises, segrest… sense permís per a eixir ni tornar al seu país. Aquestes treballadores són clarament víctimes del tràfic de mà d’obra forçosa. El govern maurità fa oïdes sordes a les seues peticions d’auxili.

Els abusos no cessaran fins que no es reforme el Programa per a la mà d’obra migrant, incorporant salvaguardes en el sistema gerencial que impedisquen el treball forçós. Per això, necessitem la teua signatura per tal de demanar al govern de Mauritània que done amb caràcter urgent els passos necessaris perquè tornen a casa les dones atrapades i per a reformar el seu programa de mà d’obra migrant.

Cliqueu ací i envieu ara un missatge al govern maurità, instant-lo a repartriar a les treballadores garantint la seua seguretat i a revisar el programa per a la mà d’obra migrant amb Aràbia Sauda.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.