Pel dret de les dones i xiquetes a una vida sense violència

La resolució va ser aprovada per unanimitat del IV Congrés d’Intersindical celebrat els dies 1 i 2 de desembre

Manifestació del 25 de Novembre a València. Pancarta amb els noms de totes les dones assassinades
Manifestació del 25 de Novembre a València. Pancarta amb els noms de totes les dones assassinades
04 / 12 / 2012 | Macu Gimeno

Intersindical Valenciana es declara en contra de qualsevol forma de violència contra les dones

En tot el món la violència contra les dones és una xacra terrible i constant,  l’exponent més gran i brutal de la discriminació que pateixen. Al·legant tradicions i raons culturals se segueix mutilant el seu cos, se’ls amaga i invisibilitza, se’ls nega l’accés a l’educació o la sanitat. Se’ls prohibeix el seu dret a decidir sobre la maternitat. Són perseguides i torturades per ser la seua identitat de gènere o opció sexual. Se’ls obliga a prostituir-se o casar-se. Els seus cossos són botí de guerra o camp de batalla. Milers de dones moren cada dia en el part o en avortaments clandestins. La violència en les relacions de parella, les violacions o els abusos sexuals al sí de la família són el dia a dia de milions de dones i xiquetes en tot el món. Els feminicidis arriben a xifres insuportables i el terrorisme masclista en totes les seues formes segueix augmentant.

En l’estat espanyol, la crisi i les mesures que s’estan adoptant afecten de forma especial a les dones i la reforma laboral legalitza la precarietat i l’explotació d’aquestes. La desigualtat entre dones i homes s’ha agreujat més mentre es continuen sumant víctimes del terrorisme masclista. Dones assassinades que enguany són ja 53. Aquests assassinats no fan reflexionar tant al govern central com a l’autonòmic, que només responen a la violència contra les dones amb més retallades en prevenció, educació, ajuda o assistència.

Al País Valencià no hem vist desenvolupar-se cap dels continguts que la Llei Integral 1/2004 contra la violència de gènere estableix com de competència autonòmica. No obstant això, el govern valencià acaba d’aprovar -amb els únics vots del PP- la Llei de l’autonomia valenciana. Una llei sense pressupost, inviable, una cortina de fum per a desviar l’atenció de la realitat de les brutals retallades que segueix aplicant i que deixa a les dones en situació de maltractament sense cap ajuda ni recurs.

Mentrestant augmenta de forma alarmant el nombre de dones i xiquetes prostituïdes en tot l’estat, víctimes de les màfies d’explotació sexual. Les autoritats romanen impassibless davant aquest fet o emeten ordenances sancionadores per a aquestes en comptes de perseguir als prostituïdors. Es sanciona les dones explotades i se’ls amaga en bordells, els beneficis de les màfies creixen amb els macro prostíbuls o complexos com Eurovegas i les administracions són permissives per les recaptacions obtingudes.

Intersindical Valenciana es declara en contra de qualsevol forma de violència contra les dones i continua lluitant per l’eradicació d’aquestes. Per a nosaltres,  tots els dies de l’any són 25 de novembre. Exigim dels governs que situen en la seua agenda com a primer objectiu la seua eradicació.
Cullera, 2 de desembre de 2012




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.