Píndoles feministes per una societat malalta de masclisme

Intersindical Valenciana organitza a Castelló una jornada coeducativa amb la presentació del llibre “Feminismo en píldoras” de la autora Amparo Zacarés, dins dels actes programats de la Coordinadora Feminista de Castelló

10 / 11 / 2023 | Intersindical

Stepv-Intersindical Valenciana s’ha unit als actes programats per la Coordinadora Feminista de Castelló ahir 9 de novembre amb la presentació del llibre d’Amparo Zacarés ‘Feminismo en píldoras’.

Va ser una iniciativa per celebrar una jornada que posava el focus en la coeducació com a poder transformador per tal d’aconseguir la igualtat partint de l’acció del professorat a les aules.

Entre les assistents comptàvem amb la presència i intervencions d’alumnat i professorat de l’IES Ribalta, Coordinadores d’Igualtat i convivència dels centres, i membres de la coordinadora i sindicat organitzadores de l’acte.

Lola Mallén, representant de la Coordinadora feminista de Castelló, va anunciar els objectius d’aquesta organització i va anunciar els pròxims actes programats i que tindran continuïtat al llarg de tot l’any a la llibreria Abacus de Castelló.

Mavi Oliver, coordinadora de l’Àrea Dones d’Intersindical Valenciana a Castelló, va fer valdre tota la tasca sindical per la igualtat en l’àmbit laboral per lluitar contra la bretxa salarial i les desigualtats en els diferents sectors i del continu suport a les mobilitzacions feministes nomenant algunes d’especial repercussió iniciades en la vaga internacional de dones de 2017 i que va esdevenir multitudinària a 2018, constituint un punt d’inflexió en la conscienciació social i en la continuïtat futura de la implicació de les dones per aturar les desigualtats que generen totes les violències de gènere. També va ressaltar la històrica tasca coeducativa del sector d’ensenyament stepv a través de projectes generats des de la Confederació de dones, com el calendari anual ‘Temps de dones, dones en el temps’ i els projectes Coeducart i Coeduquem que ens connecten amb els centres escolars del País Valencià. A més a més va destacar el treball per la igualtat de gènere que el professorat fa a les aules especialment des de l’existència normativa de la figura, Coordinadora d’Igualtat i convivència (CIC) a tots els centres docents del País Valencià des de 2016.

L’autora del llibre, Amparo Zacarés va fer un recorregut per alguns dels temes de les seues píndoles, assenyalant i donant rellevància a la normativa legal aconseguida després de molts anys de lluita feminista i que estan vigents per posar-les a la pràctica del dia a dia; ens va fer reflexionar sobre la importància de termes encunyats per les dones referents històriques, que posen nom a totes les violències de gènere (i no intrafamiliars); de com s’ha estés en els últims anys la violència vicària i de la rellevància per actuar amb els xics i xiques adolescents per fer canviar el desconeixement de les violències quotidianes que sovint sofreixen sense assabentar-se.

L’acte va concloure amb tres cites importants de l’autora: ‘El feminisme continua necessitant molta pedagogia i que l’ensenyament de la igualtat ha de comptar amb una voluntat política que combata la violència de gènere que el masclisme provoca’, ‘Els punts de desacord entre els diversos tipus de feminismes que coexisteixen en l’actualitat no són una cosa negativa, sinó que demostren que el feminisme està viu i que interpel·la a la societat des de posicions diferents i que ‘El feminisme ni tirarà la tovallola, ni es rendirà ni molt menys es donarà per vençut’.

La Intersindical Valenciana a Castelló està desenvolupant una destacada tasca dins la Coordinadora Feminista de Castelló de la mà de la nostra representant Eva Labernia qui fa d’enllaç amb l’estructura de la coordinadora per organitzar i difondre els actes d’aquesta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.