Un pas més cap als nostres drets

13 / 05 / 2022 | Intersindical

El 17 de maig serà un altre gran dia per a nosaltres les Dones si aconseguim aquest avenç.

Encara són pocs els països que ofereixen la possibilitat de baixa laboral a les dones que pateixen regla dolorosa.

Tenint en compte que el món es creu que hi ha 3.847.095.760 milions de dones el tema és, si més no, interessant.

Cap país de la Unió Europea (UE) compta amb una legislació que contemple la baixa menstrual. Itàlia ho va intentar el 2017, quan va presentar un projecte de llei que contemplava que les dones que tingueren endometriosi o altres malalties menstruals, pogueren absentar-se de la feina durant tres dies al mes. Sempre coincidint amb el període, sense haver d’acollir-se a una baixa o consumir dies de vacances. Finalment la llei no va tirar endavant.

A la resta del món per exemple, A la Xina i l’Índia són les mateixes empreses les que estan implementant a poc a poc la mesura amb varietat de matisos. I del continent africà només Zàmbia contempla la baixa menstrual. Aquí les dones es poden beneficiar de dos dies al mes pagats des del 2015.

Considerem que és un reconeixement de drets que beneficia les treballadores i reconeix especificitats de la salut de les dones. Per descomptat haurem de veure que no perjudicarà a cap dona i es farà en condicions de benestar i protecció cap a nosaltres, les Dones.

Des de Intersindical Valenciana i Intersindical Dones volem celebrar un dels Drets que s’acaba d’aconseguir quant a les baixes laborals de tres dies per menstruacions doloroses. El proper dimarts 17 de maig es tractarà al Consell de Ministres dins de la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) a les menors de 16 i 17 anys de forma “autònoma” o la creació d’un sistema per a l’objecció de consciència com el que s’aplica a la ja aprovada de la Llei d’Eutanàsia. Sobre això últim, Montero va indicar que l’objectiu d’aquesta reforma és que als serveis de ginecologia i obstetrícia dels centres públics es garantisca aquesta pràctica.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.