Avantposar la vida al lucre

Hui més que mai, exigim especialment el desbloqueig del poble cubà, que ja fa dècades que està assetjada

19 / 04 / 2020 | Intersindical

La pandèmia Covid-19 no respecta fronteres, ni gènere, ni pertinença a cap grup social. Provoca la mort de milers de persones al planeta i ha creat un estat de commoció social, política i econòmica poques vegades vist. La República de Cuba no ha dubtat ni un moment a enviar el seu personal sanitari per fer front a la pandèmia, amb un gran gest d’humanitat, des de la primera línia de treball, als llocs més diversos del món, sense distingir ideologies ni creences.

Quan el món hauria d’anar en la direcció de la pau i el respecte al dret aliè, amb la solidaritat com a motor i solució a les diferents situacions plantejades, observem amb decepció que s’incrementen les accions de cèrcol i bel·licistes. El mateix passa hui a Veneçuela: lluny d’ajudar a crear una zona d’integració i pau al nostre continent, promou la bogeria de la guerra, que se suma a la difícil situació que travessa tota la humanitat.

Hui més que mai, les treballadores i treballadors de l’educació iberoamericana, units en les següents organitzacions regionals i continentals:

Confederación de Educadores Americanos/CEA
Federación de Sindicatos Docentes Universitarios de América del Sur/FESIDUAS
Federación de sindicatos de trabajadores universitarios de Centroamérica y Caribe/Fesitrauncam
STES-Intersindical de España
STEPV-Intersindical Valenciana
STEI-Intersindical Islas Baleares
Ensenyants Solidaris

Entenem, en representació de més de 5 milions de persones afiliades, que és de summa urgència que s’alcen les barreres i els bloquejos que existeixen en el nostre continent. Hui més que mai, exigim especialment el desbloqueig del poble cubà, que ja fa dècades que està assetjada. Perquè el setge és un acte inadmissible i incompatible amb el desenvolupament normal de la vida humana i atempta contra els drets humans fonamentals de les nacions, els pobles i les persones, diem prou ja de tanta irracionalitat i ens unim a la lluita al costat de la vulnerabilitat, reiterant el missatge inicial:

Avantposem la vida al lucre!



Comentaris
Mila
19 / 04 / 2020 - 13:43

Molt bon dia:
Sóc sindicada i sóc cubana. Vos pregue que vos informeu de la situació real a Cuba i de les múltiples injustícies i crueltats socials que no tenen cap relació amb el bloqueig econòmic dels EU. O sí, el bloqueig és l’excusa perfecta per a tindre una població sense educació plural, víctima de repressió policial amb penes de presó per convicció moral i sense possibilitat de, per eixemple, tindre un sindicat independent o una escola que no siga la penosa educació castrista que no desitge per a vosaltres ni per a ningú. Informeu-vos amb respecte pel patidor i oprimit poble cubà, sigue sincers i honests i si la dignitat és important per a vosaltres també ho és per a qualsevol esser humà. Quina decepció que recoltzeu un país injust i repressiu amb una població que no és respectada ni tinguda en compte. Salut. Mila.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.