Davant la segona volta electoral al Brasil

24 / 10 / 2018 | Intersindical

Les organitzacions d’educadors i educadores de Iberomèrica manifesten la seva profunda preocupació davant la possibilitat de ser elegit president d’aquesta nació, al candidat ultra dretà Jair Bolsonaro, ja que la considerem molt perillosa per al Brasil i la regió.

Les permanents expressions carregades d’una profunda intolerància al costat de la promoció de l’odi i de la violència, atempten directament contra les bases mínimes d’una democràcia, encoratjant amb això als nostàlgics de la dictadura.

No està de més aquesta dir que l’atac als drets humans mitjançant l’apologia de la tortura, definicions racistes i homòfobes, que atempten contra l’agenda de drets que ha permès avançar en el món, cap a una construcció social més justa, més humanitària i amb projecció de futur.

Davant d’un escenari que nega el diàleg com a eina política i promou la intolerància en una atmosfera carregada d’una violència inusitada, diem clar i alt:

La definició de la segona volta al Brasil és una lluita per la democràcia, pels drets humans i per evitar un retrocés a les pitjors formes d’exercir la política.

Per això, fem una crida a la consciència de les persones que, al Brasil, definiran amb el seu vot, no només el seu destí, sinó també el de gran part de la regió.

Aquest 28 d’octubre triem, davant la barbàrie, el respecte per la vida humana.

-Confederació d’Educadors Americans / CEA
-Federació de Sindicats Universitaris d’Amèrica del Sud / FESIDUAS
-Federació Nacional de Professors / FENPROF-Portugal
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament / STEI-INTERSINDICAL / Balears.
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament País Valencià / STEPV-INTERSINDICAL VALENCIANA / País Valencià




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.