Declaració dels sindicats de l’educació d’Amèrica Llatina i el Carib

Solidaritat amb el gremi de treballadores i treballadors de l’educació i amb el sindicat SNTE de Mèxic

19 / 02 / 2013 | Intersindical

Els sindicats representants dels treballadors de l’educació d’Amèrica Llatina i el Carib, pertanyents al Fòrum per l’Educació d’Iberoamèrica, estem assabentats dels canvis constitucionals realitzats a Mèxic per aplicar una avaluació universal, implementar el servei professional docent i desenvolupar models d’autonomia de gestió escolar.

Conscients de la importància de la defensa de l’escola pública i dels drets dels treballadors i treballadores mostrem la nostra preocupació perquè aquestes reformes posen en risc l’ingrés, promoció, reconeixement i permanència en l’ocupació de les nostres companyes i companys docents, directius i supervisors mexicans; vulneren els seus drets humans, socials, professionals i laborals i obren la possibilitat a formes privatitzadores o semiprivatitzadores de l’escola pública.

Les treballadores i treballadors de l’educació i les organitzacions sindicals que els representem estem compromesos amb la millora del procés educatiu de les escoles públiques. No pretenem consagrar privilegis laborals. Estem a favor d’avaluar l’educació pública, però una avaluació que siga integral que abaste des del compliment de les responsabilitats governamentals en els seus diferents nivells, passant pels ministeris d’educació, direccions escolars fins arribar a la feina docent a l’aula.

Una avaluació que considere la diversitat de contextos, que servesca per millorar la qualitat de l’educació a partir de la seva rellevància i pertinència social. Rebutgem categòricament una avaluació estandarditzada que busque aplicar sancions, que pose en dubte la permanència en l’ocupació de les treballadores i treballadors de l’educació o danye la imatge pública i reputació social del magisteri.

Expressem a les treballadores i treballadors de l’educació de Mèxic i al SNTE nostra solidaritat davant l’embat dels que pretenen que els treballadors de l’educació siguen els únics responsables de l’èxit o el fracàs escolar.

A més, els que promouen els “controls i avaluacions” de la qualitat educativa, són els sectors més conservadors de la societat i la política, que tornen una i altra vegada sobre els seus passos privatitzadors i concentradors de privilegis. Receptes - ja conegudes i fracassades-en la dècada hiperneoliberal dels anys 90.

Les treballadores i treballadors de l’educació participants al Fòrum sabem de responsabilitats i no defugim el compromís, ni el debat per la permanent millora del procés educatiu ... per això avui com ahir diem present en la defensa irrenunciable dels drets laborals i de l’educació pública de Mèxic i el continent.

http://www.snte.org.mx/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.