{/exp:channel:entries}

Detingut Eyyup Doru a Alemanya, dirigent de la resistència kurda

Intersindical Valenciana denuncia la detenció, a Alemanya, del membre del Consell Internacional del Fòrum Social Mundial, Eyyup Doru (conegut amb el sobrenom de Faruk), representant a Europa del prokurd Partit de la Pau i la Democràcia (BDP).

Eyyup Doru, 'Faruk', representant a Europa del BDP.
Eyyup Doru, 'Faruk', representant a Europa del BDP.
30 / 12 / 2011 | Intersindical

El Sindicat fa una crida a les autoritats alemanyes a respectar l’estatut de refugiat polític i el dret a la protecció internacional de què gaudeix el polític, com a defensor d’una solució pacífica i política al conflicte kurd.

La detenció és un acte polític premeditat per les autoritats alemanyes i turques

Les autoritats alemanyes van detenir Doru el 15 de desembre de 2011 a Munic (Alemanya), on es trobava amb una delegació del BDP. La detenció es va fer en virtut d’una ordre d’arrest emesa per la Interpol el 2007 a petició de Turquia, estat que té 40 dies per presentar els càrrecs contra Doru i la demanda de la seva extradició. Doru està en una presó alemanya des de llavors, on roman incomunicat.
Doru és membre fundador de la Xarxa Mundial dels Drets Col·lectius dels Pobles i cap de la Xarxa Kurda “Kurdish Network” que treballa per visibilitzar la situació del poble kurd a Europa.
Doru disposa d’un passaport de refugiat polític emès per les autoritats franceses, que li atorga protecció internacional. El document estableix que Doru pot viatjar lliurement a tots els països, a excepció de Turquia.
Doru ha estat detingut prèviament en diverses ocasions a diversos estats europeus, però sempre ha estat posat en llibertat immediatament, excepció feta de la detenció patida a Espanya el 2009, després de la qual del govern espanyol només el va deixar en llibertat condicional.
Intersindical Valenciana entén que la detenció és un acte polític premeditat per les autoritats alemanyes i turques, al arrestar i extradir activistes kurds per la pau indefensos a Turquia, on segons els informes d’organitzacions internacionals com Amnistia Internacional, l’ús de la tortura i els maltractaments als presos de consciència són pràctiques molt esteses en les presons del país.
El BDP, el partit de Doru, s’enfronta actualment a una campanya de repressió per part del govern turc, amb més de 5.000 càrrecs polítics arrestats pel fet de ser kurds.
Durant els darrers anys, Turquia i Alemanya han cooperat de forma creixent en l’àmbit econòmic, diplomàtic i estratègic, cosa que ha afectat negativament la posició del moviment kurd al país europeu.
Intersindical Valenciana demana la no extradició de Doru a Turquia, perquè això el posaria en perill seriós de rebre una sentència de cadena perpètua o de pena de mort.
Més informació sobre la persecució de sindicalistes en Turquia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.