{/exp:channel:entries}

El canvi a Grècia i les Marxes de la dignitat reben el suport de l’“Alter Summit”

La cimera alternativa alternativa de les Xarxes Socials Europees, l’anomenat Alter Summit, va abordar els passats 5 i 6 de març a Brussel·les els tres reptes actuals amb que s’enfronta la ciutadania a Europa, llastrada per les successives crisi econòmica, política, social i global ambiental.

Miquel Àngel Ferris, de la Intersindical Valenciana, a l'Alter Summit de Brussel·les.
Miquel Àngel Ferris, de la Intersindical Valenciana, a l'Alter Summit de Brussel·les.
09 / 03 / 2015 | Intersindical

Prop de 50 organitzacions i xarxes europees del sindicalisme, els moviments socials i organitzacions polítiques convidades (Syriza, Podem) han decidit demostrar en els pròxims mesos la potència del Moviment Social europeu organitzant, potenciant o recolzant accions descentralitzades, massives, com ara les Marxes 22-M, i el bloqueig d’institucions de la UE, com a desafiament a les polítiques neoliberals que estan provocant l’augment de la desigualtat i la injustícia social i ambiental.

L'Alter Summit va aprovar una declaració general de suport, la seua solidaritat efectiva amb Grècia

Per a l’Alter Summit, l’elevat risc de canvi climàtic generat per la imposició de models productius, de transport i energètics insostenibles, així com la manca d’un control ciutadà democràtic sobre les accions dels Estats i multinacionals, han de ser combatuts amb propostes de Transició ecològica en les pròximes dues generacions, generalitzant i potenciant les experiències alternatives i la col·laboració entre la lluita sindical i ambientalista. Es va aprovar un extens calendari de mobilitzacions contra el Canvi Climàtic, amb el rerafons de la celebració de la Conferència del Clima de París per a desembre de 2015, amb el compromís d’introduir aquest tema en les Agendes de les lluites nacionals i europees.

Sota l’eslògan “El canvi a Grècia és una oportunitat per a aconseguir una altra Europa” els membres de Syriza i els moviments de solidaritat grecs van exposar els assoliments i avanços del nou govern antiausteridad del país hel·lè, entre els quals cal destacar la unificació de dades de comptes bancaris en l’estranger de tots els evasores fiscals nacionals per a la regularització dels seus impostos, l’encàrrec d’un estudi a la Xarxa contra el Deute Extern Grega sobre el deute il·legítim acumulat des de la dictadura dels coronels, i la tornada al treball de milers de funcionaris injustament acomiadats, exceptuant els casos de corrupció o mala gestió pública. L’Alter Summit va aprovar una declaració general de suport, la seua solidaritat efectiva amb els moviments socials grecs en el seu suport a la població més desatesa i la participació activa en quants esdeveniments es convoquen en els pròxims mesos.

El tercer bloc va girar entorn dels desafiaments urgents dels moviments socials a Europa, tals com la mobilització generalitzada des de Blockupy Alemanya el 18 de març entorn de la inauguració de la nova seu de Banc Central Europeu (BCE), edifici construït amb un cost espectacular i envoltat de tanques i fossats de defensa evidenciant el paper de “cor de la Bèstia” que acompleix aquesta antidemocràtica institució que ha marcat, al costat de la resta de la Troica, les mesures de tot ordre que han empobrit, privatitzat i precarizado especialment el sud d’Europa.

Finalment, amb les propostes d’Attac-Espanya, Les Marxes de la Dignitat, Confederació de STES i Intersindical Valenciana, es va informar de la mobilització de les Marxes previstes, tant la del 21 de març sobre la capital, com de l’oferida a l’Alter Summit que eixiria des de diferents punts de la UE en la segona quinzena d’agost per a desembocar a Brussel·les amb una manifestació massiva contra les polítiques austericides de governs i institucions europees. Les organitzacions presents van valorar la importància de recolzar les protestes convocades des de l’Estat Espanyol, l’èxit del qual poden afavorir un canvi governamental en el país similar al cas grec, amb el reforçament d’una alternativa real al model hegemònic neoliberal del continent.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.