{/exp:channel:entries}

Els sindicats europeus condemnen el pla d’annexió del govern israelià

El pla del govern israelià d’annexionar parts de la Cisjordània ocupada suposa un cop devastador per als drets palestins i les perspectives d’una solució de dos estats, amb un estat palestí viable al costat d’Israel.

01 / 07 / 2020 | Intersindical

Les propostes, basades en l’anomenat ‘Deal of the Century’ del president nord-americà, tindran com a resultat enormes escletxes de terres palestines, actualment en situació d’ocupació militar, incloses la vall del Jordà i els assentaments il·legals, declarats unilateralment part d’Israel, en violació de dècades. de les resolucions de l’ONU i del dret internacional.

Durant més de mig segle, la població palestina de Cisjordània ha suportat un sistema viciós de dret militar, que ha minat els seus drets, incloent la llibertat de circulació, treball digne, salut, educació, aigua i altres serveis públics.

La comunitat internacional ha de respondre immediatament a la crida de la societat civil palestina i de les organitzacions de drets humans, inclosos els sindicats per a “mesures efectives” dels estats nació per evitar l’annexió.

Com a moviment sindical europeu, compromès amb els drets humans i dels treballadors i el dret internacional, instem la Unió Europea i els governs europeus a:

- Suspendre l’Acord d’associació d’associació UE-Israel fins que el govern israelià compleixi les seves clàusules sobre drets humans i retiri el seu pla d’annexió;
- Suspendre el comerç d’armes amb Israel;
- Imposar la prohibició del comerç amb els assentaments il·legals israelians i empreses còmplices;
- Exclou Israel dels programes europeus de recerca.

A més, demanem al moviment sindical que compleixi la crida dels sindicats palestins i de la societat civil palestina a “no fer mal” i, per tant, en termes de polítiques d’inversions i contractacions pròpies per prohibir que les empreses se’n facin profit o de qualsevol manera còmplice amb els assentaments il·legals israelians.

Signen:

Comité Director de la Unió Europea per a la Justícia a Palestina UNISON (The Public Service Union) - Regne Unit,
Fagforbundet (Unió Noruega d’Empleats Municipals i Generals) - Noruega,
Union syndicale Solidaires - França,
La Centrale Générale-FGTB - Bèlgica,
CNE - Bèlgica,
ACOD Cultura - Bèlgica,
FORSA (Unió del Servei Públic) Irlanda,
Unir la Unió - Irlanda,
Unió Sindical Amics de Palestina - Irlanda,
ELA - Solidaritat dels Treballadors Bascos - País Basc, LAB - País Basc,
Confederacion Intersindical Galega - Galícia, Intersindical Valenciana - València,
Alternativa Intersindical de Catalunya - Catalunya, Palestinawerkgroep-FNV - Països Baixos




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.