{/exp:channel:entries}

ETUN encetarà una campanya de sensibilització sobre Palestina

Intersindical Valenciana forma part de la xarxa, que s’ha reunit a Brussel·les i que arreplega sindicats de tota Europa

24 / 05 / 2022 | Intersindical

La xarxa ETUN (European Trade Union Iniciative for Justice in Palestine-Iniciativa Sindical per la Justícia a Palestina) s’ha reunit a Brussel·les els dies 23 i 24 de maig. A les sessions, sindicalistes de Noruega, Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Irlanda, Galícia, Regne Unit, Catalunya, País Basc… han establert un intens pla de treball a desenvolupar. L’objectiu és augmentar la sensibilització de la ciutadania europea sobre la greu situació que viuen les treballadores i els treballadors de Palestina.

ETUN considera fonamental que la classe treballadora d’Europa prenga consciència de les greus violacions dels drets humans i laborals que cometen corporacions europees i estatunidenques juntament amb l’estat d’Israel. Només des d’aquesta presa de consciència es pot reforçar la solidaritat internacional. Així, s’ha acordat realitzar materials audiovisuals mostrant la realitat diària de les treballadores i treballadors palestins, organitzar trobades amb sindicalistes, reforçar el suport a les sindicats i moviments socials palestins, coordinar reunions amb membres del parlament europeu i partits polítics, donar a conéixer els diferents informes internacionals sobre la complicitat d’Europa amb l’ocupació de territori palestí per part de l’estat d’Israel i les conseqüències que això té sobre la població. A més, també es convocaran accions davant del parlament europeu i de les empreses còmplices amb l’ocupació il·legal de Palestina.

En moments com l’actual, ETUN considera fonamental recordar el que passa a Palestina, que la veu de les treballadores i treballadors siga escoltada, augmentar la pressió als estats i a les corporacions que contribueixen a la violació de la legalitat internacional. En definitiva, que la ciutadania prenga partit pels drets humans de manera decidida i, així, construir un món més just.

Per més informació, podeu consultar el web d’ETUN: http://www.etun-palestine.org/site/





El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.