Intersindical Valenciana amb el poble sahrauí

El Sindicat reclama al president Puig que es posicione a favor del Sàhara lliure i del compliment de les resolucions de les Nacions Unides

23 / 03 / 2022 | Intersindical

Intersindical Valenciana recolza les concentracions que tindran lloc el proper dijous 24 de març a Alacant i València per donar suport al poble sahrauí, reclamar l’exercici del dret a l’autodeterminació i independència del Sàhara Occidental i el compliment de les resolucions dels organismes internacionals.

El Sindicat participarà a totes les mobilitzacions que la comunitat sahrauí del País Valencià i de l’estat espanyol i el moviment de solidaritat amb el Sàhara estan convocant en resposta a la decisió del govern espanyol d’acceptar els plans de l’ocupant marroquí per al Sàhara. Per al Sindicat és totalment inacceptable i contrari al dret internacional i a les resolucions de les Nacions Unides la proposta que ha fet el govern espanyol. A més, és inqualificable que ens haguem assabentat de la missiva del president espanyol per una filtració de les autoritats marroquines. El canvi de posició del govern espanyol és una traïció al poble sahrauí i una greu irresponsabilitat i incompliment de les obligacions de l’estat espanyol com a potència administradora del Sàhara que hauria de vetllar per garantir que es faça, de manera efectiva, el procés de descolonització d’acord amb la voluntat del poble sahrauí, dels seus representants legítims i de les resolucions de les Nacions Unides.

Intersindical Valenciana reclama a les institucions valencianes, en especial al president del Consell, Ximo Puig, al Consell, les Corts Valencianes i els ajuntaments que es pronuncien a favor dels legítims drets del poble sahrauí de manera immediata i contundent i que traslladen al govern espanyol la seva oposició activa a seguir endavant amb els seus plans. El Sindicat fa aquesta crida convençut que la majoria de la societat valenciana, també de l’estat espanyol, no comparteix l’acceptació per part del govern espanyol dels plans del Marroc per al Sàhara que són un atac al lliure exercici del dret a l’autodeterminació dels pobles, contrària al dret internacional i un xec en blanc perquè el Marroc seguesca vulnerant els drets humans al Sàhara, ocupat il·legalment des de fa dècades.

Finalment, Intersindical Valenciana fa una crida a les valencianes i valencians i a totes les organitzacions socials, sindicals, polítiques i de tota mena perquè donen suport a les mobilitzacions convocades per als propers dies tant al País Valencià com la concentració estatal a Madrid el proper dissabte 26 de març per a fer visible el suport a la causa sahrauí i un rebuig total a la nova posició del govern presidit per Pedro Sánchez.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.