{/exp:channel:entries}

Intersindical Valenciana condemna la matança a la frontera de Melilla

El Sindicat rebutja la connivència dels governs espanyol i marroquí en aquest crim violent perpetrat contra població indefensa i desesperada.

28 / 06 / 2022 | Intersindical

Durant la matinada del 24 al 25 de juny, aproximadament 2000 persones van tractar de saltar la tanca que separa Melilla de Nador en un intent d’accedir a Europa. La guàrdia fronterera marroquina va reprimir amb extrema duresa l’acció amb el resultat de més de 30 morts i centenars de ferides i ferits. Fins i tot es van produir devolucions en calent en la pròpia frontera espanyola en un acte d’il·legalitat flagrant per part de la guàrdia marroquina. Queda evidenciada la connivència entre els governs de l’Estat espanyol i el Marroc en eixe canvi de cromos que ha deixat la població sahrauí abandonada i les relacions amb Algèria trencades, a canvi de reprimir durament la immigració.

Des de la Intersindical Valenciana som conscients del nostre passat històric i recordem perfectament que també som terra d’emigrants, ja fora en l’època de la dictadura franquista o a partir de la crisi de 2008. En un món globalitzat en el qual només el capital té la vertadera llibertat de viatjar entre fronteres, la població global -cada vegada més empobrida per l’oportunisme econòmic de les grans potències i els seus conflictes armats- es veu obligada a emigrar a la recerca de la supervivència i de millors condicions econòmiques.

La resposta de l’Estat espanyol i la Unió Europea continua sent vergonyosa, aliena als drets humans, la solidaritat, la cooperació, i fins i tot els tractats i legislacions internacionals. Assistim estupefactes al racisme i oportunisme que suposa obrir les nostres fronteres a població ucraïnesa, legítimament, al mateix temps que ens emprem amb força i violència contra població d’altres països que també fugen de conflictes i pobresa.

El Sindicat condemna la connivència i actuacions dels governs espanyol i marroquí en aquest crim violent perpetrat contra població indefensa i desesperada. Condemnem les declaracions del president Pedro Sánchez a l’hora de qualificar com a “extraordinària actuació (…) ben resolta” del que és una actuació evidentment il·legal i contrària als drets humans i altres tractats internacionals. 

Intersindical Valenciana aposta per unes relacions internacionals que permeten la col·laboració i cooperació entre països. Exigim que es permeta el desenvolupament d’altres països i que pare la depredació i el suport a governs titelles per part d’occident, que és una de les més importants causes per les quals la població es veu forçada a emigrar. Condemnem les guerres promogudes per interessos imperialistes i econòmics (de les quals la nostra Unió Europea té una important responsabilitat) que aguditzen les crisis migratòries. Volem que es respecten els drets humans en tots i cadascun dels casos i que es respecte la legislació vigent. És hora que les relacions internacionals servisquen per a construir un món al servei de les persones i no dels interessos d’uns pocs sobre la base de la cooperació i la solidaritat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.