{/exp:channel:entries}

Intersindical Valenciana condemna l’expulsió de dos comissionades que cobrien la missió d’observació sobre els drets humans al Sàhara

Les advocades espanyoles Inés Miranda i Lola Travieso, de Juristes pel Sàhara, i comissionades pel Consell General de l’Advocacia Espanyola, viatjaven al Sàhara Occidental i fa dos dies van ser expulsades pel govern d’ocupació marroquina.

Inés Miranda i Lola Travieso
Inés Miranda i Lola Travieso
05 / 06 / 2023 | Intersindical

Des d’Intersindical Valenciana volem condemnar, una vegada més, la manca de democràcia i llibertat a què sotmet el règim marroquí al Sàhara Occidental i als qui intenten defensar els drets humans.

No és la primera vegada que denunciem les contínues violacions de drets humans i de llibertat d’expressió que tenen lloc als territoris ocupats. Cal destacar que el Sàhara Occidental es troba encara hui al llistat de les Nacions Unides de territoris pendents de descolonització i que Pedro Sánchez va fer un gir a la històrica neutralitat de l’Estat espanyol sobre el Sàhara fa un any, en acceptar les condicions del Marroc sobre el territori.

Sánchez va recolzar per primera vegada que el Sàhara siga una província autònoma del Marroc i va considerar el pla marroquí com «la base més seriosa, creïble i realista per resoldre aquesta disputa». Des de llavors, el PSOE també s’ha mostrat en contra de nacionalitzar els espanyols nascuts en temps de la colònia i actualment negocia amb el Marroc la gestió compartida d’alguns espais aeris.

Des del Sindicat fem una crida a la solidaritat internacional amb el poble sahrauí i, en especial, amb els qui pateixen la repressió i la violència contínua als territoris ocupats. Ja és hora que s’acabe l’exili, la tortura i l’ocupació. Però, sobretot, ja toca deixar de mirar cap a una altra banda per part dels diferents governs europeus, especialment l’espanyol.

Intersindical Valenciana no donarà mai l’esquena al poble sahrauí i, juntament amb ells, alçarem la veu davant les violacions de drets humans fins que s’exercisca el seu ple dret a l’autodeterminació i la independència.

Visca el Sàhara lliure!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.