Intersindical Valenciana demana actuar amb contundència davant la ‘solució final’ israeliana

El Sindicat exigeix que s’adopten mesures contundents front a les contínues vulneracions de la legalitat i crida a la solidaritat obrera amb el poble palestí.

09 / 11 / 2023 | Intersindical

Aquesta nova fase repressiva i violenta en la llarga història d’ocupació israeliana sobre territoris palestins, deixa darrere seu una reguera de destrucció tant a Gaza com a la Cisjordània ocupada. Una destrucció acompanyada per un discurs supremacista i d’odi que deshumanitza la població palestina i la converteix en un enemic a abatre o desplaçar forçosament de manera legítima per les forces d’ocupació israelianes. El sionisme israelià sempre ha actuat amb la complicitat dels EUA i de la UE davant de les contínues vulneracions de la legalitat internacional i dels drets humans. Hui, aquesta complicitat, és la que permet que Israel cometa un genocidi davant dels ulls del món.

Intersindical Valenciana torna a reiterar la necessitat de frenar els actes continuats de violència de l’ocupació israeliana que suposen delictes de guerra perpetrats contra el poble palestí. Les referències contínues al compliment de les convencions internacionals o el dret internacional humanitari són del tot insuficients davant la realitat contrastada i l’historial d’incompliments d’Israel. Que l’Estat Espanyol se situe en aquestes posicions no només soscava la credibilitat davant del que passa, sinó que qüestiona els principis morals que han de guiar l’acció política. Per tot això, exigim al Govern de l’Estat Espanyol que assumisca la seua responsabilitat i actue de manera clara:

– Cridar immediatament a consultes a l’Ambaixador i a tot el personal diplomàtic a Israel com ja han fet altres Estats com Colòmbia, Xile o Sud-àfrica, entre d’altres.

– Suspendre immediatament les exportacions i importacions espanyoles de material de defensa i de doble ús a Israel.

– Instar a la suspensió immediata de l’actual acord d’Associació EU-Israel així com l’adopció de sancions econòmiques i comercials.

– Elevar una comunicació, com a membre de la Cort Penal Internacional, davant la Fiscalia de la Cort perquè estudie l’inici d’una investigació contra Netanyahu i els seus ministres.

De la mateixa manera, Intersindical Valenciana fa una crida a les treballadores i treballadors a seguir mostrant el seu suport i la solidaritat amb el poble palestí, per la pau i per la fi de l’ocupació. Ens sumem a la crida dels sindicats palestins a secundar les accions de solidaritat internacional que tindran lloc aquest 9 i 10 de novembre amb l’objectiu de frenar el rearmament d’Israel. Donem suport a iniciatives com la de l’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona negant-se a permetre l’activitat de vaixells que continguen material bèl·lic.

Intersindical Valenciana exigeix que s’adopten mesures contundents davant de les contínues vulneracions de la legalitat i crida a la solidaritat obrera amb el poble palestí.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.