Intersindical Valenciana dona suport a les mobilitzacions de França

Hui, 29 de setembre, n’hi ha convocada una vaga per les organizaciones Solidaires y CGT en Francia per la defensa de salaris, pensions, protecció social i serveis públics.

29 / 09 / 2022 | Intersindical

Els dies 19 i 11 de setembre es van reunir a Roma diferents sindicats alternatius de França, Itàlia, Suïssa i de l’Estat Espanyol, entre els quals hi havia la Confederació Intersindical, de la qual forma part Intersindical Valenciana. L’objectiu de reunió era analitzar les conseqüències que l’aplicació de les polítiques econòmiques actuals, en plena crisi motivada per la invasió russa d’Ucraïna, estan generant entre la classe treballadora.

D’acord amb les conclusions d’aquesta reunió, es va decidir que “Urgeix que el nostre sindicalisme prengui la iniciativa de manera internacionalista: organitzant la lluita per la defensa dels salaris, les condicions de treball, els serveis públics i els salaris de la població, contra la inflació i tenint en compte l’emergència ecològica i la necessitat del desarmament, començant pel desarmament nuclear”.

En aquesta línia, es va acordar recolzar la mobilització i jornada de vaga convocada a França per diversos sindicats, entre els quals hi ha la CGT i Solidaires de cara a la defensa dels salaris i el poder adquisitiu. Des de la Intersindical Valenciana saludem la iniciativa i anunciem que impulsarem accions semblants a nivell estatal a partir del mes d’octubre, començant per la gran mobilització prevista pel proper 15 d’octubre a Madrid per la recuperació del poder adquisitiu de les pensions i els salaris.

Manifest de la mobilització a França (Union Syndicale Solidaires):
Les lluites pels salaris continuen, i no són les assignacions, els xecs, la revaloració del 3,5% del punt índex a la funció pública, el 2,9% de les prestacions per desocupació o el 4% per a les pensions i altres mesures cau-misèries, les que compensaran l’absència de revaloració real dels salaris, salari mínim, mínims socials i beques per a estudiants!
Aquest govern també ha validat el seu full de ruta: continuació de la liquidació de la llei laboral i de l’assegurança de desocupació, RSA condicionada a la feina, continuació de la fiscalitat a favor dels més rics sota el pretext de l’eficiència econòmica en detriment de la finançament dels serveis públics i la transformació social i ecològica.
Fins i tot si el govern ja no mostra els 65 anys com l’edat de jubilació, ha reafirmat el desig de dur a terme una reforma de pensions injusta, fent-nos treballar més temps.
Viure amb dignitat i viure bé no és una opció. És una elecció social que sorgeix de la transformació social radical.
Union Syndicale Solidaires està liderant la seua campanya «Compartim la feina» amb demandes concretes sobre salaris, protecció social, serveis públics, per ser compartida amb tots els empleats i la població.
Es recolza i recolzarà en totes les lluites sectorials per construir l’ampli i efectiu equilibri de poder per fer realitat aquestes demandes.
Aquestes són mesures estructurals urgents que hem d’imposar col·lectivament:
-Solidaires afirma: un salari mínim de 1.700 euros nets
-una revaloració real del punt índex al servei públic la igualtat salarial i la revaloració de les professions més feminitzades
-pujades de sou, pensions, mínims socials de 400 euros una bretxa salarial d’1 a 5 (entre els salaris més baixos i més alts a empreses, administracions)
-RSA per a menors de 25 anys jubilació als 60 anys com a màxim amb 37,5 anualitats
-frenar el trencament dels serveis públics
SOLIDAIRES CONVOCA A LA VAGA I MOBILITZACIÓ A GRAN ESCALA A CONSTRUIR A LLARG TERMINI A PARTIR DEL 29 DE SETEMBRE




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.