Intersindical Valenciana expressa la seua solidaritat amb els presos sahrauís en vaga de fam

04 / 04 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha manifestat el seu suport amb els presos sahrauís que mantenen una vaga de fam des del passat dia 9 de març en les presons marroquines. En aquests moments alguns d’ells es troben en una situació crítica, quatre d’ells a la vora de la mort.

Els reclusos, pertanyents al grup de Gdeim Izik, i amb condemnes d’entre vint anys i cadena perpètua, que els van ser imposades en un judici ple d’irregularitats i confessions obtingudes sota tortura, no reben cap tipus d’assistència mèdica i no se’ls permet fer sucre en l’aigua per evitar la deshidratació. A més, estan en unes reduïdes cel·les, conegudes com “el taüt”, plenes d’insectes i cucs, sense l’adequada ventilació ni les mínimes condicions higièniques, tractant-se de cel·les molt fredes i humides.

Recentment les famílies de quatre reclusos de les presons de Kenitra i Ait Melloul, a què van ser dispersats, trobant-se molt allunyats de les ciutats en què viuen els seus éssers estimats, han visitat als presos i el seu testimoni no ha pogut ser més dramàtic. Segons expliquen els presos es troben en un alarmant estat de salut, estan incapacitats per moure, tenen dolors per tot el cos, dificultat per veure, nàusees freqüents i malgrat els seus problemes mèdics no reben cap tipus d’atenció mèdica.

Intersindical Valenciana considera que l’actuació de l’administració penitenciària marroquí amb els presos polítics sahrauís no respecta els seus drets més elementals, contravé la legislació internacional i fins a la seva pròpia, en la qual únicament s’autoritza l’aïllament per motius de seguretat o de precaució, el que no s’aplica als presos de Gdeim Izik.

Intersindical Valenciana se suma a les persones i organitzacions fa una crida a la MINURSO, Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental, present al territori ocupat pel Marroc, i en concret al representant especial del Secretari General de les Nacions Unides, Sr. Horst Köhler, perquè d’una vegada per totes s’interessen per aquesta crítica situació i vetllen per l’estricte compliment de la legalitat internacional en relació al tractament de les persones preses i el compliment del Dret Humanitari internacional .

Intersindical Valenciana s’adreça al Govern de l’Estat espanyol, estat administrador del territori i responsable del procés de descolonització inconclús al Sàhara Occidental, tal com reconeixen tant l’ONU com l’Audiència Nacional, perquè no faça desistiment de les seves funcions i exigesca al Govern de Marroc el compliment de la legalitat internacional. A més, creiem que com a membre del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, no hi ha millor ocasió perquè l’estat espanyol demostre, tal com manifesten els membres de l’executiu, “que és un país profundament compromès amb els drets humans” i exigim que duga a terme les accions pertinents pel que fa als presos polítics sahrauís, així com pel que fa a la resta de població sahrauí del Territori No Autònom del Sàhara Occidental per demostrar que la protecció i promoció dels drets humans “constitueixen un eix prioritari de la nostra política exterior”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.