Intersindical Valenciana participa al XVIII Congrés de la FSM

La històrica Federació Sindical Mundial aglutina el sindicalisme més combatiu en la defensa dels drets laborals i socials de la classe treballadora

08 / 05 / 2022 | Intersindical

Intersindical valenciana participa, juntament amb centenars d’organitzacions sindicals dels cinc continents, al 18è Congrés de la Federació Sindical Mundial que s’ha celebrant a Roma el 6, 7 i 8 de maig, en format híbrid presencial i telemàtic.

Aquesta històrica Federació Sindical, que va néixer a París l’octubre de 1945, té representació Permanent a l’Organització de les Nacions Unides, a la FAO i estatus consultiu a l’OIT (Organització Internacional del Treball). Així, ja suma més de 76 anys treballant contra l’explotació, el capitalisme i l’imperialisme, exercint un paper vital en la lluita contra l’apartheid, el racisme, i el colonialisme. Encapçala la lluita anticapitalista i aglutina el sindicalisme més combatiu en la defensa dels drets laborals i socials de la classe treballadora.

STM-Intersindical valenciana forma part de la FSM des de fa anys i, des del seu darrer Congrés celebrat a Alboraia, Intersindical valenciana està a la FSM com a “organització observadora”: entenem que és l’organització sindical global que més s’acosta als principis estatutaris i interessos del nostre sindicat defensa. Principis i valors com la lluita per la democràcia, el dret a decidir dels pobles, la solidaritat internacionalista, la unitat de treballadores i treballadors per a una millor defensa dels nostres interessos de classe i la confrontació amb els monopolis i governs neoliberals. O principis com ara el dret a l’educació, la formació i la sanitat gratuïta, la protecció del medi ambient i la lluita per la igualtat entre homes i dones, per l’erradicació de la pobresa i l’explotació infantil, i contra qualsevol tipus de discriminació per qüestió de raça, religió, orientació sexual o lloc de naixement.

Aquestes dues primeres jornades han transcorregut amb mostres contínues d’agraïment al secretari general George Mavrikos, a la Presidència i al conjunt de la Direcció. Hi han intervingut gairebé un centenar d’organitzacions germanes de tot el món, debatent sobre la defensa del treball estable, la reducció de la jornada laboral sense pèrdua salarial, la defensa de la sanitat, l’educació i els serveis i les pensions públiques. També han estat contínues les mostres de solidaritat amb els pobles cubà, veneçolà, sahrauí, palestí, sirià, etc. Entre les resolucions que es debaten n’hi ha contra la guerra d’Ucraïna, en defensa de les pensions públiques, per la situació de Xipre i Turquia o de suport a Cuba, o contra la repressió sindical i social, i en defensa dels presos sindicals i polítics.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.