Intersindical Valenciana trasllada la seva solidaritat amb el poble cubà i demana la fi del bloqueig imposat pels EUA

30 / 10 / 2018 | Intersindical

L’Assemblea General de l’ONU votarà el dia 31 d’octubre una resolució sobre l’aixecament de l’embargament.

Intersindical Valenciana, a pocs dies de presentar-se per vint-i-setena vegada consecutiva davant l’Assemblea General de les Nacions Unides l’informe de Cuba en contra del bloqueig que s’ha imposat de manera unilateral pel govern dels Estats Units, expressa la seva solidaritat amb el poble cubà i condemna aquesta cruel i genocida política que vulnera els drets humans i afecta greument el desenvolupament pròsper i sostenible de Cuba. Per això, des de la Intersindical Valenciana també es fa una crida per manifestar-se i lluitar contra les injustícies que avui es cometen al món.

Els danys acumulats pel bloqueig durant gairebé sis dècades d’aplicació arriben a la xifra de 933.678.000 de dòlars tenint en compte la depreciació del dòlar enfront del valor de l’or en el mercat internacional. A preus corrents, el bloqueig ha provocat perjudicis quantificables per més de 134.499.800 dòlars.

Com afirma la Central de Treballadors i Treballadores de Cuba (CTC), les treballadores i treballadors cubans consideren que el bloqueig constitueix una violació dels drets humans i el principal obstacle per al desenvolupament i en la seva condició de creadors de les riqueses, reiteren que seguiran endavant en la recerca de solucions a les dificultats fins convertir cada centre i lloc laboral en bastió inexpugnable que, fins i tot en les circumstàncies més adverses, seguirà complint amb el seu deure internacionalista, i alçant la seva veu en defensa de la justícia en qualsevol lloc del món.

Amb l’arribada del president Donald Trump, Estats Units va reprendre l’estratègia de recrudescència del bloqueig i va acréixer la subversió contra Cuba, aspectes que demostren l’hostilitat de la seva política. Per aquesta raó hem de condemnar la guerra econòmica i exigir el cessament del bloqueig que alguns governs porten a terme, sent tot això una ingerència intolerable en els assumptes interns de Cuba.

Finalment, Intersindical Valenciana reitera la seva exigència a les Nacions Unides perquè vote contra el bloqueig a Cuba.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.