La Confederació Intersindical participa en el Fòrum Europeu de Sindicats Alternatius

Les organitzacions sindicals van coincidir en l’anàlisi de la situació que travessa la classe treballadora

16 / 09 / 2022 | Intersindical

Els dies 10 i 11 de setembre de 2022 es va celebrar a Roma el Fòrum Europeu de Sindicats Alternatius. En la reunió van participar sindicats italians -ADL COBAS Varese, COBAS Scuola Sardegna, CUB, SGB, COBAS, UNICOBAS, USI-CIT –; CGT i la Confederació Intersindical de l’Estat espanyol; Unión Syndicale Solidaires de França, FAU d’Alemanya i SYNDIBASE de Suïssa. 

Les organitzacions sindicals van coincidir en l’anàlisi de la situació que travessa la classe treballadora dels diferents països i en el suport a les lluites sindicals i socials que es desenvolupen actualment a Europa contra les polítiques d’austeritat imposades pels capitalistes a través dels governs i les institucions al seu servei. Especialment es va decidir secundar:
- El dia d’acció i mobilització intersectorial organitzat a França per al 29 de setembre amb accions en els diferents països el dia 28 de setembre.
- La iniciativa “Rights! No deaths!” (Drets! No més morts!) el 30 de setembre i l’1 d’octubre de 2022 a Brussel·les contra la discriminació de les persones migrants.
- La manifestació conjunta de pensionistes de l’Estat espanyol el 15 d’octubre de 2022 a Madrid en la qual es garantirà presència internacional. 
- La vaga general que els sindicats de base italians estan preparant per a finals de novembre o principis de desembre.

A més, es considera que el suport a l’acció sindical en tots els països és fonamental, però això no és suficient, per la qual cosa cal organitzar la confluència de les accions internacionals. Per a això es valora que el sindicalisme de base i alternatiu prenga la iniciativa de manera internacionalista: organitzant la lluita per la defensa dels salaris, les condicions de treball, els serveis públics i els salaris de la població, contra la inflació i tenint en compte l’emergència ecològica i la necessitat del desarmament, començant pel desarmament nuclear. 

L’actual context de guerra que ens involucra a nivell europeu en una insuportable economia de guerra planteja la necessitat d’una reflexió sobre les polítiques sindicals internacionals i ens compromet a un examen profund de les qüestions.

Un altre dels acords va ser mantenir una nova reunió el mes de desembre de 2022 a París per a tractar el conflicte ucraïnés; les iniciatives posades en xarxa i aplicades en els diferents països; aprofundir en les lleis i pràctiques relatives al dret de vaga i representació sindical en els diferents països i avaluar les propostes de possibles iniciatives per als pròxims mesos.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.