MOVICE denuncia les amenaces rebudes per activistes de drets humans

91 persones colombianes defensores dels drets humans, algunes vinculades a MOVICE, reben amenaces de mort per correu electrònic.

09 / 09 / 2014 | Intersindical

El Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes d’Estado (Movice) denuncia davant els organismes d’investigació i control de l’Estat, mitjans de comunicació, organitzacions defensores de drets humans nacionals i internacionals i comunitat en general que hui dilluns, 8 de setembre de 2014, per la via del correu electrònic s’ha amenaçat 91 defensors de drets humans.

MOVICE reclama a Nacions Unides i a l'EStat colombià que actuen

És preocupant que aquesta amenaça assenyale de manera directa persones que porten a cap activitats a favor de la pau i la defensa dels drets humans a Colòmbia. En el llistat hi ha diverses persones que formen part del Movice, entre ells el secretari tècnic i integrants del Comité d’Impuls. Preocupa, a més, que aquests fets es donen en el marc del procés de pau que es desenvolupa entre el govern nacional i les FARC-EP i que també s’hi incloguen persones que van assistir dins del primer grup de víctimes a l’espai obert per a elles a l’Havana, Cuba.

FETS:

Hui dilluns, 8 de setembre de 2014, a les 13.14 h, des del correu: jose peralta\n. Aquesta adreça de correu electrònic està sent protegida contra els robots de correu brossa. Necessita tindre Javascript habilitat per a poder veure-ho, i té com a assumpte: Urgente Sapos i el text: “TODOS VAN A MORIR”, així com un document adjunt titulat LISTA NEGRA, que conté una amenaça per a 91 persones. És rellevant que el text no està signat per cap organització o persona.

El text de l’amenaça diu: “Aquestes són les persones que són declarades objectiu militar per la nostra organització. Estas son las personas que son declaradas objetivo militar por nuestra organización. Los vamos a acabar uno a uno hijueputas guerrilleros, con su cuento de la paz quieren seguir mariquiando al país ustedes y sus organizaciones. Tienen que pagar con su sangre. Sabemos dónde están cada uno de ustedes y sus familias. Preparense para morir”, continua amb el llistat de persones i acaba dient: “Cuidense porque los vamos a cazar.”


Les persones incloses en la LISTA NEGRA són les següents:

ALFONSO CASTILLO, JUAN CARABALÍ, MANUEL TORREJANO, AMAURY PADILLA, ANA CECILIA PRADA, ANA MAHECHA, AURA AREVALO, CAMILO ÁLVAREZ, CARLOS ANCIZAR, EDIBERTO MEDELLIN, ESTER MARINA GALLEGO, FERNANDO SARMIENTO, FLORALBA LÓPEZ BENAVIDEZ, JAHEL QUIROGA, JHON JAIRO PENAGOS, MARGARITA NOVOA, MARIO BARRAZA, NELLY VELANDIA, YANETE BAUTISTA, LUIS ALBERTO VANEGAS, ADRIANA CUELLAR, ADRIANA ORTIZ, ALBETO YEPES, ÁLVARO CÓRDBA, AMPARO DÍAZ, ANA FRANCISCA SUÁREZ, ANA JIMENA BAUTISTA, ANA MARCELA MOYA, ANTONIO MADARIAGA, ARCÁNGEL CADENA, ARMANDO RUÍZ, BÁRBARA GONZÁLEZ, CAMILO VILLA, CARLOS ALBERTO PEÑA, CARLOS ANCIZAR RICO, CARLOS DANIEL BERMÚDEZ, CARLOS PEÑA MOYA, CARMEN CARREÑO, CARMEN HELENA BEDOYA, CAROLINA ALDANA, CELEIDE PRADA, CERBULO BAUTISTA, CLAUDIA CAMACHO, DIANA MARCELA CAICEDO, DIANA MARIA SALCEDO, EMIGDIO CUESTA, FABIO SANTOS, FRANCISCO MUÑOZ, FREDY AGUILERA, GRACIELA URREGO, GUILLERMO CARDONA, GUILLERMO LIEVANO, HILDA GARCÍA, ILVER GARCIA, JAIRO CAICEDO, JESUS VARGAS, JOHN ANZOLA, JORGE CASTELLANOS, JORGE ESCOBAR, JOSÉ LUIS VELANDIA, KAREN BORRERO PRADA, LEONARDO GONZALES, LIDA NUÑEZ, LINDA MARÍA CABRERA, LUIS ALBERTO VANEGAS, LUIS MURILLO, LUZ MARINA FONSECA, MARCELA DUARTE, MARIA CABRERA, MARIO BARRAZA, MARTHA ISABEL FLOREZ, MATILDE MORA , MIGUEL ÁNGEL LÓPEZ, MYRIAM GARZÓN VARGAS, NANCY CARVAJAL, NELLY GONZALES, NELLY GUZMÁN, NELSON ALBERTO PLAZAS, NELSON LINAREZ, NORMA YANETH BUENAVENTURA, ORLANDO PANTOJA , PAULINA TRIVIÑO, PEDRO SANTANA, ROCIÓ MARIN, VERA SAMUDIO, VILMA GUTIÉRREZ, VIRGELINA CHARA, WILFREDO CAÑIZARES, FATIMA EZPARZA y RAMIRO ORJUELA

Per això,

EXIGIM:

A l’Estat colombià al capdavant del qual hi ha el president Juan Manuel Santos, al Ministeri de l’Interior i del Dret que garantisquen les mesures necessàries per a l’exercici legítim en defensa dels drets humans i de les víctimes.

A la Fiscalia General de la nació investigar els fets denunciats i informar les persones i organitzacions interessades de l’avanç de les investigacions.

A la Unidad Nacional de Protección, implementar les mesures eficaces i pertinents per a salvaguardar la vida i integritat de les persones incloses en l’amenaça i les seues famílies.

CRIDEM:

A l’oficina a Colòmbia de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans-OACNUDH i altres organitzacions defensores de drets humans nacionals i internacionals a pronunciar-se i exigir a l’Estat es garantisca eficàcia en les investigacions i es protegisca la vida i integritat les persones damunt esmentades.

Bogotá, 8 de setembre de 2014.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.