{/exp:channel:entries}

Primer de Maig, unitat, lluita i internacionalisme

Des d’Intersindical Valenciana reivindiquem un Primer de Maig d’unitat, lluita i internacionalisme per: defensar i conquerir els nostres drets, potenciar la solidaritat internacionalista, i avançar cap una societat més justa, més igualitària i més lliure

30 / 04 / 2024 | Intersindical

Aquest dia es reuniran milions de treballadores i treballadors del món por fer palesa la defensa dels seus drets i fer front a les polítiques antisocials contràries als seus interessos que es desenvolupen arreu del món. Un bon dia per proclamar que, davant aquesta situació, cal la unitat, la lluita, la mobilització i la solidaritat internacionalista del moviment sindical, els moviments populars i la classe treballadora per superar-la, desbordar-la i passar a l’ofensiva. És per això que, des de la Intersindical Valenciana, fem una crida a actuar en eixe camí a tot arreu, als centres de treball, als barris, al llarg del País Valencià i als diferents àmbits estatals i internacionals.

Intersindical Valenciana, com sindicat de classe, assembleari, autònom, feminista, sociopolític, internacionalista, ho ve practicant des de fa anys als diferents àmbits i espais d’intervenció. Ho fa, amb humilitat i modèstia, sense buscar protagonismes que no porten enlloc, però amb força i fermesa. Des de la nostra organització es considera que aquesta tasca ha de ser col·lectiva, local i global.

Aquest Primer de Maig cridarem ben fort per la aturar el genocidi a Palestina, exigir al govern espanyol que acabe amb el comerç d’armes i que trenque relacions amb Israel. La nostra màxima solidaritat amb el poble palestí que pateix el colonialisme, la neteja ètnica i la destrucció. Intersindical Valenciana hi forma part de la xarxa sindical internacional Justícia per Palestina que ve denunciant, històricament, el tracte de les treballadores i treballadors palestins per part d’Israel i donant suport al moviment sindical palestí. A més, de donar suport a les iniciatives del moviment internacional BDS ací, a casa nostra, i arreu del món.

En aquesta data tan assenyalada tampoc podem oblidar al poble sahrauí. Un poble abandonat pel govern espanyol i l’anomendada comunitat internacional. Un poble que lluita pel seu dret legítim a ser lliure i viure en pau. La República Àrab Sahrauí Democràtica i el Front Polisari són els seus legítims representants que compten amb el suport de la Intersindical Valenciana, així com les seues organitzacions sindicals, la UGTSARIO, i populars com la Unió Nacional de Dones Sahrauís (UNMS). El Sindicat té un conveni de col·laboració i cooperació amb la UGTSARIO per defensar els drets de les treballadores i treballadors, especialment als territoris ocupats pel Marroc, i participa al Fòrum Sindical en suport del Sàhara Occidental i a la Plataforma Valenciana de Solidaritat amb el Poble Sahrauí. Tot amb l’objectiu que aquesta justa causa siga coneguda a tot arreu, siga compartida per les valencianes i valencians i servesca per acabar amb l’ocupació marroquina.

La lluita del poble kurd també hi serà present a les nostres commemoracions del Primer de Maig. Un poble que també lluita per poder viure lliurement i en pau, en un context d’ocupacio, repressió, neteja ètnica i de geopolítica adversa. La nostra solidariat i estima la tenen també. És per això que hi hem anat, en diverses ocasions, al Kurdistan, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, Turquia o França per defensar els seus drets o participem en la xarxa sindical de suport al poble kurd. No hi estan soles, estem amb elles amb les lluitadores kurdes que ens hi donen un exemple d’una societat feminista i de confederalisme democràtic.

També estem amb el moviment sindical turc, com ara els sindicats Egitim Sen i KESK que lluiten per la pau, la democràcia i els drets de les treballadores i treballadors i sindical sota un govern d’Erdogan que practica la repressió, la intimidació i la violència, fins i tot l’encarcelament dels seus dirigents sindicals. Intersindical Valenciana fa una crida a expressar, de manera ferma i pública, la solidaritat internacional amb aquests sindicats i denunciar el règim autoritari turc.

Saludem la mobilització del moviment sindical colombià que commemora el tercer aniversari de l’esclat social de 2021, al temps que ho fa per la defensa de les polítiques i les reformes socials, la vida, la democràcia i la pau total al país, així com oposar-se als intents de colp d’estat que promouen els sectors involucionistes. El sindicalisme colombià té clar que la millora de les condicions de vida i laborals de la classe treballadora i dels sectors populars passa per una agenda transformadora que deixe enrere les polítiques impulsades per anteriors governs que només afavorien els interessos de les elits i de l’imperialisme. Intersindical Valenciana manté relacions amb els sindicats i diverses associacions colombianes, tant a Colòmbia com amb algunes presents al País Valencià, i pertany a la Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia.



El nostre treball i solidaritat també hi és present a Cuba. Des de fa anys mantenim una estreta col•laboració amb el sindicat SNTECD, sindicat de l’educació, i la Central de Treballadors/es de Cuba -CTC-. Enguany hi serem als actes commemoratius del Primer de Maig a L’Havana per donar suport a la classe treballadora i el poble cubà davant el bloqueig criminal al que està sotmes per part dels EUA. El nostre compromís per la pau i la vida passa per exigir la fi del bloqueig i el respecte a les decisions que prenga la gent que viu i treballa a l’illa caribenya. En aquests moments estem fent una campanya de solidaritat activa junt la Intersindical Solidària, l’Associació Valenciana de Solidaritat amb Cuba José Martí i l’STEPV per portar material sanitari i educatiu a l’illa.



Recentment, Intersindical Valenciana ha estat a l’Argentina per participar en diversos actes convocats pels sindicats en contra de les polítiques del neoliberal Milei. Unes polítiques populistes que no són diferents de les que implementen Meloni o Orbán, ni de les que apliquen els governs de la coalició PP-VOX al País Valencià, que afecten negativament les treballadores i treballadors, els serveis públics i la pròpia sobirania argentina. En aquest context, el sindicat hi va participar en la delegació internacional que va visitar el país austral i està fortament compromés amb la lluita social i sindical per fer fora Milei. La revolta de la societat argentina contra les mesures totalment impopulars en són un bon mirall per altres indrets i per al moviment sindical mundial.



Aquest repàs de les nostres actuacions podria ser molt més extens i detallant, tant pel que fa als estats com a les lluites sindicals i populars, però tindria un comú denominador: les polítiques implementades en molts estats del món són contràries a la seua sobirania i a la classe treballadora. Les mateixes polítiques i interessos de les elits econòmiques es repeteixen a tot arreu per mantindre beneficis escandalosos a costa de l’explotació i l’empobriment de molts països i el treball i la vida de milions de treballadors i treballadores, en especial de dones i, fins i tots, de xiquets/es.

Per fer front, Intersindical Valenciana aposta per la lluita i la mobilització continuada de les treballadores i treballadors, l’enfortiment del moviment sindical als centres de treball, la presa de decisions a les assemblees de treballadors/es, des de la base i la potenciació dels espais sindicals, socials i populars supraestatals que configuren un contrapoder sindical que plante cara les polítiques antisocials i antisindicals.


Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana reivindiquem un Primer de Maig d’unitat, lluita i internacionalisme per: defensar i conquerir els nostres drets; potenciar la solidaritat internacionalista activa i real; coordinar i col•laborar als àmbits locals i global i avançar cap una societat més justa, més igualitària i més lliure que tinga en compte els interessos de la classe treballadora, els pobles del món, la majoria de la població i del planeta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.