{/exp:channel:entries}

Resolució de Solidaritat amb Cuba i la seua classe treballadora

Intersindical Valenciana, al seu VI Congrés, envia la seua solidaritat i compromís internacionalista amb la classe treballadora cubana

23 / 11 / 2021 | Intersindical

La resolució, aprovada per unanimitat, posa en valor les conquestes socials de la revolució cubana i denuncia el bloqueig dels Estats Units a l’illa

Intersindical Valenciana ha celebrat el seu VI Congrés a Alboraia (València) després de tres dies de debat, balanç i definició de la seua acció sindical i de la seua intervenció sociopolítica per al proper període.

Al congrés del sindicat de classe valencià i internacionalista va estar present la revolució cubana amb tres missatges de la CTC (Central de Treballadors de Cuba), a la veu d’Ismael Drullet, secretari de Relacions Internacionals, de l’SNTECD (sindicat d’Educació), a a través de la seva secretària general Niurka González, i de la Fundació Nicolás Guillén, a la persona del seu president Nicolás Hernández Guillén.

Per part, Vicent Mauri, Portaveu Nacional de la Intersindical Valenciana de la direcció sortint, va exposar la ponència d’Internacional on va explicar el treball i la solidaritat amb Cuba desenvolupada en aquest període pel sindicat que va participar en plataformes contra el bloqueig dels EUA al País Valencià, va assistir a Congressos de Pedagogia i Universitat ia les celebracions i trobades sindicals mundials per l’1 de maig a l’Havana, va organitzar activitats d’intercanvi i de sensibilització social sobre la realitat de Cuba i la lluita contra el bloqueig, va participar en campanyes solidàries per a compra de materials sanitaris i va gestionar donacions materials per al Ministeri de Cultura, entre altres accions.

En aquest marc de bones relacions del sindicat amb les institucions cubanes i de la política activa de solidaritat internacionalista amb els pobles que lluiten contra l’imperialisme i que construeixen alternatives al capitalisme, el ple del VI Congrés d’Intersindical Valenciana va aprovar per unanimitat una resolució de solidaritat amb Cuba, la seva classe treballadora i la revolució cubana, posant en valor el paper de la Central de Treballadors de Cuba (CTC) com a força motriu del socialisme cubà, amb els seus grans resultats i va destacar el seu internacionalisme solidari, alhora que va reafirmar el seu compromís amb la revolució cubana.

D’altra banda, David Rodríguez, sindicalista i activista de la solidaritat amb Cuba, va denunciar des de la tribuna l’agressió i manipulació informativa constant sobre la realitat de l’illa, i va exigir als Estats Units acabar amb el criminal bloqueig a Cuba tal com expressa la Comunitat Internacional a l’Assemblea de les Nacions Unides, que el 23 de juny passat va votar de manera aclaparadora amb 184 països, per 29a vegada consecutiva.


Resolució_congrés_solidaritat_Cuba.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.