Solidaritat internacional

Sindicats per Palestina

El sindicalisme alternatiu presentarà dilluns una carta al govern de l’estat i a les diputades i diputats del congrés

17 / 11 / 2023 | Intersindical

Els Sindicats sota signants registrarem al Congrés, el proper dilluns dia 20, una carta adreçada al Govern de l’Estat Espanyol i als parlamentaris i parlamentàries, en què exigim la ruptura de les relacions diplomàtiques i comercials amb Israel, un Estat que perpetua un règim d’apartheid execrable i viola els drets humans del poble palestí.

També exigim en aquest mateix escrit un alto el foc immediat i aturar el genocidi a què s’està sotmetent el Poble Palestí.

Sindicats signants:
Confederación General del Trabajo CGT
Sindicato Comisiones de Base co.bas
Alternativa Sindical de Clase ASC
Confederación Sindical Solidaridad Obrera
Plataforma Sindical de la EMT de Madrid
Sindicato Andaluz de Trabajadores SAT
Intersindical Valenciana IV
STM (Intersindical Valenciana)
ICS (Intersindical Valenciana)
Central Unitaria de Traballadores CUT Galiza
Corriente Sindical de Izquierdas de Asturies CSI
Frente Sindical Obrero de Canarias FSCO
Federación Sindical Canaria FSC
Colectivo Unitario de Trabajadores CUT de Aragón
Confederación Nacional del Trabajo CNT
Sindicato Ferroviario SF
Confederación Intersindical CI


A continuació reproduïm la carta oberta:

PALESTINA NO ÉS UNA CAUSA PERDUDA
Els sindicats de classe, organitzacions que representem els treballadors i treballadores, volem abordar un tema molt important en aquest moment: la relació de l’estat espanyol amb Israel i el seu govern sionista. En els darrers dies, hem estat testimonis d’esdeveniments tràgics per al poble palestí, que després de patir dècades d’ocupació, apartheid i injustícia perpetrades pels governs sionistes israelians i el seu exèrcit, pateix des del 7 d’octubre crims de guerra, bombardejos indiscriminats contra la població civil, hospitals, escoles… talls de subministraments d´electricitat, aigua, combustible, medicines, aliments…

És essencial comprendre el context històric del conflicte. La formació d’Israel el 1948 va tenir com a resultat l’ocupació del territori palestí i el desplaçament de 800.000 persones, que encara avui viuen com a refugiades a la seua pròpia terra. L’Estat d’Israel, finançat molt pels Estats Units i la Unió Europea, continua ignorant el dret internacional humanitari i manté l’ocupació criminal de Palestina. El seu mètode de neteja ètnica, ininterromput apartheid antipalestí, és reconegut i repudiat per amplis sectors jueus i acadèmics, per Amnistia Internacional, Human Rights Watch i els dos darrers informes de la Comissió de Drets Humans de l’ONU. Especialment a la Franja de Gaza, on 2,4 milions de palestins i palestines malviuen en condicions inhumanes, privats dels seus drets bàsics. La resistència palestina, etiquetada per «la comunitat internacional» com a terrorisme, és en realitat una manifestació legítima del dret dels pobles envaïts a lluitar contra els agressors. Els palestins han patit injustícies inacceptables i el seu missatge és simple: «Ja n’hi ha prou».

Per tot això instem el govern de l’estat espanyol a la ruptura de les relacions diplomàtiques i comercials amb un estat que perpètua un règim d’apartheid execrable i viola els drets humans del poble palestí. Els sindicats de classe signants, seguint la crida pública dels sindicats palestins, demanem a l’Estat espanyol adoptar una posició clara, justa i solidària en defensa de Palestina. És per això que donem suport unànimement a accions com les promogudes per la campanya BDS (Boicot, Desinversió i Sancions) contra Israel com a mitjà per impulsar canvis positius a la regió.

També instem els governs de tot el món a condemnar el règim d’apartheid israelià i a trencar immediatament tots els acords amb Israel, especialment els relacionats amb la col·laboració militar.

Demanem al Govern i a parlamentaris i parlamentàries que aproven aquestes iniciatives, com a presa de posició davant les atrocitats que el govern sionista israelià està cometent a la Franja de Gaza i a Cisjordània contra el poble palestí. La lluita del poble palestí requereix solidaritat global. Demanem al Govern i als parlamentaris i parlamentàries que adopten una posició de solidaritat activa amb el poble palestí, contra l’apartheid, la neteja ètnica i els crims de guerra comesos per Israel des de fa més de 75 anys. Per part nostra recolzarem les mobilitzacions unitàries en aquest mateix sentit.

Alto al foc, alto al genocidi!




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.