{/exp:channel:entries}

Solidaritat amb el sindicat KESK turc

04 / 10 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana se solidaritza amb els seixanta nou sindicalistes de la Confederació de Sindicats de Treballadors Públics (KESK), entre ells 15 dones, que seran jutjats el 4 d’octubre a Ankara acusats de terrorisme, per haver participat en una tasca sindical legítima.

Intersindical Valenciana condemna enèrgicament aquesta flagrant violació dels drets humans

Tal com s’ha vist en nombroses ocasions al llarg dels anys de govern del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP), tota persona implicada en l’oposició a les autoritats s’arrisca a afrontar una dura repressió. Molt sovint es recorre a acusacions de terrorisme per lluitar contra els sindicats i altres activistes. Fins ara, però, encara no s’ha trobat res que demostre vincul algun entre els sindicats de Turquia i alguna organització terrorista real o suposada. Des de fa anys, el moviment sindical internacional està protestant contra l’abús de la legislació antiterrorista de Turquia. Per exemple quan en 2011 25 membres del sindicat de docents Egitim Sen, amb el qual mantenim relacions, van ser condemnats a sis anys i cinc mesos de presó pel Tribunal Criminal de Izmir.

La KESK no és l’única central sindical que s’enfronta a la política antisindical a Turquia. Les afiliades de la Turk-Is han estat assetjades amb auditories financeres, i els membres de la DISK han estat arrestats i romanen a la presó fins a la data. Altres grups de l’oposició també són objecte de persecucions: almenys 80 periodistes es troben en aquests moments a la presó, molts d’ells acusats d’afiliació a organitzacions terroristes. Malauradament la llista de casos similars és infinitament més llarga. En qualsevol cas, cap dels 69 líders sindicals que seran jutjats han estat implicats mai en cap acció relacionada amb o resultant en cap forma de violència en absolut.

L’estratègia del Govern turc està claríssima, pretén debilitar el moviment sindical. El govern turc abusa del sistema legal per intentar destruir els sindicats. Intersindical Valenciana considera que les persones sindicalistes turques haurien de tenir el dret a exercir el seu paper legítim sense por a ser empresonats. Per tot açò, ens solidaritzem amb el moviment sindical turc i demanem l’arxiu de totes les causes obertes a sindicalistes.

http://www.kesk.org.tr/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.