STEPV es reuneix en L’Havana (Cuba) amb CTC i SNTECD de CUBA

17 / 09 / 2014 | Intersindical

El dilluns 10 d’agost el delegat sindical David Rodríguez, representant de l’STEPV-IV, es va reunir amb Mercedes Lugo Bertot, coordinadora Área d’Europa, del Departament de Relacions Internacionals de la Central de Trabajadores de Cuba (CTC), organització afiliada a la FSM, i amb Ismael Drullet Pérez, secretari general del SNTECD,  Abelardo Paisán Reyes, membre del Secretariado Nacional del SNTECD, i Velmarys Pérez Velázquez, funcionària del SNTECD.

La reunió va permetre intercanviar sobre la situació de l’educació a l’Estat Espanyol i el País Valencià en particular, així com per iniciar el camí de relacions entre ambdues organitzacions sindicals, a través d’intercanvis formatius i d’experiències, participació en events, i projectes de colaboració, entre d’altres.

Tant el sindicat d’educació SNTECD, el de major afiliació en l’illa, com la Central de Trabajadores de Cuba (CTC), explicaren la situació d’actualització socioeconòmica, amb un nou codi del treball, així com el paper del sindicat en la societat cubana, per tal de fer més sostenible i pròsper el socialisme cubà, amb un procés caracteritzat per la gran participació dels nuclis sindicals de base de tot el país.

Igualment, convidaren a l’STEPV a participar en el event “Pedagogía 2015”, que se cel•lebrarà del 26 al 30 de gener de 2015, en el Palacio de Convenciones de L’Havana, i que compleix 14 edicions.

Per la seua banda, la CTC també va convidar a la Intersindical Valenciana a les activitats del 1r de maig en L’Havana i la trobada sindical mundial del 2 de maig.

Per part de la CTC es va agraïr la solidaritat de la societat valenciana i de l’Intersindical Valenciana amb el cas dels Cinc Cubans antiterroristes presos en EEUU des de 1998. Acutalment René González i Fernando González estan lliures en Cuba després d’haver complit la seua condemna, i resten en les presons d’EEUU Antonio Guerrero, Ramon Labañino i Gerardo Hernández. En aquests dies Fernando està en Madrid per tal de sumar més compromisos en la campanya internacional per la llibertat dels tres que continuen presos.

La reunió es va desenvolupar amb un bon clima de treball, amb la voluntat expressa d’enfortir les relacions sindicals en el País Valencià, des del respecte a la soberania de les organizatcions i dels païssos respectius.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.