Bisexualitat sí, si és femenina, bisexualitat no, quan és masculina

La bisexualitat és l’orientació sexual per la qual una persona sent atracció romàntica o sexual, tant cap a altres del seu mateix sexe, com del sexe contrari.

07 / 09 / 2020 | Intersindical

Aquesta opció sexual es pot donar tant en homes, com en dones. No obstant això, en l’actualitat es coneixen més dones que homes bisexuals. La bisexualitat ha existit des de sempre encara que no haja tingut la mateixa visibilitat i acceptació que l’heterosexualitat o l’homosexualitat. Personatges com Alejandro Magno o Juli Cèsar són alguns dels exemples de persones declarades bisexuals més antigues que es coneixen.

És molt difícil saber en l’actualitat,si hi ha més dones bisexuals que homes, ja que molts homes no ho accepten per conviccions, creences, costums o perquè tenen una concepció de la sexualitat basada en el patriarcat, la monogàmia o bé perquè la viuen des de la perspectiva estrictament heterosexual.

Els estereotips sexuals amb els quals hem conviscut fins ara, fan que molts homes bisexuals no s’atrevisquen a afirmar que s’han sentit atrets per una persona del seu mateix sexe. Això s’accentua en el cas dels homes heterosexuals, que repudien la idea de provar amb un home per com han viscut la masculinitat basada en estereotips de gènere de la infància. No obstant això, si els tapàrem els ulls i els acariciaren tant homes com dones, segurament s’excitarien tant per un sexe com per l’altre.
A nivell social els acostaments entre dones estan més ben vistos que entre homes. Per exemple, són moltes les amigues que es fan besos per a saludar-se o es ‘emboliquen’ entre elles per a fer la gràcia, i no sempre es considera infidelitat per part dels seus parelles homes.

L’estigma que envolta la bisexualitat masculina no és d’estranyar; vivim en un món patriarcal, on es considera que una relació entre dues dones és una cosa morbosa, però en canvi dos homes junts són vistos com una amenaça a la masculinitat. Els homes ‘bi’ són vistos com a gais confosos, o directament no es parla d’ells”.

En la cultura popular, els homes bi són pràcticament inexistents, fins i tot l’heroi del còmic John Constantine es va fer heterosexual per al seu debut en la pantalla gran.

Dones sexualizades i homes considerats poc virils: què passa quan ixes de l’armari bisexual

Si un home té nóvia se la defineix com a heterosexual, i si té novi es diu que és homosexual. En la societat dividim tot en dues categories. Solters i casats; xics i xiques… i així el binarisme es perpetua una vegada i una altra.

Tots estem destinats a ser gais o heteros, blancs o negres, sense que la gamma de grisos s’estenga a cap lloc. La bisexualitat continua sent un tabú, i molts el consideren alguna cosa semblança a una moda passatgera o el capritx d’uns quants moderns que volen experimentar el millor de tots dos costats.

La gent et defineix amb qui et trobes a cada moment. Si estàs amb una parella del mateix sexe, eres gai, però si estàs amb una parella del sexe oposat, estàs vivint una vida hetero.


NI ESTEM CONFOSOS, NI ÉS UNA FASE.
LA BISEXUALITAT TAMBÉ ÉS UN ORGULL.

La bisexualidad




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.