En memòria de Sonia Rescaldo

20 de novembre, Dia Internacional de la Memòria Transsexual

01 / 10 / 2019 | Intersindical

El 6 d’octubre de 1991 Sonia Rescalvo va ser assassinada per un grup de 6 skinheads d’ideologia ultradretana.

Sonia i una altra companya, Dori, dormien al ras quan el grup de joves feixistes va decidir ̈TOCAR EL TAMBOR ̈ com anomenaven al fet de colpejar brutalment el cap d’algú amb les seues botes. Sonia va morir, mentre que Dori va patir greus ferides.

Un d’ells va contar que els ̈embalums ̈ que van ventar tenien ̈aspecte de travestí ̈. Un altre ̈va sentir un fort dolor en el dit gros del peu ̈ mentre trepitjava les víctimes. Tal va ser la brutalitat de l’agressió, que malgrat la punta de ferro de les botes l’agressor s’havia trencat una ungla.

El grup va ser detingut al març de 1992. El jutge els va condemnar a un total de 333 anys de presó, encara que després se’ls va rebaixar la pena. Tots han sigut alliberats ja.
La vida i la mort de Sonia van ser un reflex de les vides de tantes altres víctimes de la transfòbia al llarg de la història. Va ser la primera vegada que un tema d’homofòbia i transfòbia es tractava de debò a Espanya.

Sonia va ser i és un símbol dels crims d’odi a Espanya, va ser la primera vegada que la justícia es va preocupar d’una manera certa.

DESCANSA EN PAU GERMANA, LA NOSTRA LLUITA CONTINUA.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.