La visibilitat del col·lectiu LTB (lesbianes,dones trans i bisexuals) marca l’Orgull 2020

València celebrarà l’orgull 2020 amb el lema ‘Amb drets, sense fronteres, dones lliures i diverses!’, una cita marcada per la COVID 19

23 / 06 / 2020 | Intersindical

València ha anat, a poc a poc, conquistant un paper referent a nivell estatal en drets civils per al col·lectiu,amb l’aprovació de la llei més avançada d’Espanya, pel que fa a la protecció del col·lectiu LGTBI.

2020 és l’any de les dones lesbianes,trans i bisexuals (LTB). Continuem la nostra lluita per a aconseguir una igualtat real en els àmbits polítics, culturals, educatius, econòmics i socials, el nexe d’unió dels quals és la SORORITAT; com a eina intrínseca del feminisme i més ara on no parlem d’un feminisme sinó de molts feminismes amplis i inclusius, on totes les dones ens integrem, independentment de si som cis, trans, de la nostra raça o color de pell i a la classe social a la qual pertanyem. Feminismes que aborden les múltiples discriminacions que ens travessen i que aconsegueixen sinergies entre dones diferents que es reconeixen, es troben i que lluiten unides, que entenen la diversitat com un valor positiu per a contribuir al reconeixement dels drets universals de totes les dones i així ocupar el nostre espai en el món.

És per això que enguany, més que mai, tenim la responsabilitat de fer-nos visibles, de trencar d’una vegada per sempre amb tots aquells prejudicis que ens han provocat tant de dolor i tantes limitacions i viure les nostres vides en llibertat i amb una possibilitat plena de desenvolupament. En ple segle XXI el 58% de les persones en situació de vulnerabilitat laboral som dones. Continuem guanyant un 20% menys que els homes; situació que no ha millorat des del començament de la crisi. I, a més, el 64% de les persones treballadores amb baixos salaris són dones.
Espanya ocupa el lloc 23 d’un total de 35 en el rànquing de països per nombre de dones directives. Continuen existint empreses sense dones al comandament, de fet 2 de cada 10 empreses no compten amb cap dona en els seus llocs directius.

Pel que fa a les dones trans, pateixen un autèntic ¨apartheid laboral¨ en patir una taxa de desocupació del 80%. A més, cal afegir que les dones trans tenen una de les majors taxes d’exclusió social del nostre país, fet que les converteixen en un dels col·lectius més vulnerables. Raó per la qual cal prendre mesures per a garantir una reinserció laboral urgent.

Ens volem lesbianes, trans i bisexuals visibles perquè necessitem referents, dones que es pronuncien, com nosaltres, amb nom propi, amb una història. Volem ser quotidianitat als carrers, personatges públics, perquè tenim dret a viure’ns en tots els nostres àmbits sense haver de renunciar a la nostra identitat ni orientació.



Comentaris
Valeri Esteban San Julián
27 / 06 / 2020 - 11:13

Per favor, no és normal que parleu de les dones lesbianes, transexuals i bisexuals però solament poseu les banderes homosexual i trans. Les persones bisexuals també tenen bandera pròpia. Rectifiqueu l´article i afegiu la bandera bisexual. Gràcies


CRC
25 / 08 / 2020 - 0:07

En casa no entendemos el cartel



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.