LGTBI+ Orgulls 2024

Demà 28 de juny celebrarem el Dia de l’Orgull. A València la manifestació eixirà a les 19.30 des de l’Albereda

27 / 06 / 2024 | Intersindical

La celebració del 28 de juny, aniversari de la revolta de Stonewell el 1969 i Dia Internacional de la comunitat LGTBI+, coincideix aquest any amb un ascens de grups d’ultradreta a nivell internacional així com un increment dels discursos militaristes que busquen normalitzar aspectes referits a la guerra a la nostra societat.

Si alguna cosa ens defineix com a grup social la comunitat lgtbi és la nostra oposició a la guerra, al militarisme i al feixisme. Tots aquests referents ideològics impulsen sempre valors associats a la jerarquia, disciplina, misogínia i masclisme, a la recerca d’una homogeneïtat social que només pot sorgir a partir del silenciament de les veus i comportaments minoritaris entesos com a dissidència. No és casualitat que després d’un any de presència a les institucions, els càrrecs polítics de Vox busquen silenciar-nos engegant polítiques de censura per a publicacions de llibres o activitats que donen visibilitat al col·lectiu LGTBI+ o intenten amagar els nostres símbols d’identitat política com és la bandera de l’arc de Sant Martí.

Però aquests aspectes no podran impedir que, una vegada més, eixim al carrer a mostrar la nostra visibilitat, a reivindicar la defensa dels nostres drets amenaçats per la ultradreta i a reclamar amb orgull les reivindicacions dels nostres com a col·lectius. I ho farem com fem des de fa dècades. Ens manifestarem combinant la nostra alegria per agafar els carrers amb altres sectors socials que s’uneixen a la nostra lluita i, alhora, denunciar l’existència d’una onada de misogínia, de masclisme, de racisme i lgtbifòbia amb què pretenen tornar-nos a un armari del que fa molts anys que eixim per no tornar-hi.

Hem decidit normalitzar la nostra presència en tots els sectors de la nostra societat i no retrocedirem en l’exercici dels nostres drets. Davant d’una situació com l’actual, hem de demanar als nostres governants polítiques decidides que garantisquen el respecte i el dret de mostrar-nos obertament, des del lloc de treball fins a qualsevol racó social. Aquest respecte passa per una correcta informació, lliure de prejudicis, als quals hui són dins del sistema escolar. Només una joventut amb una informació correcta garanteix que les polítiques de gènere, d’igualtat i respecte a la diversitat en qualsevol de les seues formes, puguen complir els seus objectius per acabar, en primer lloc amb la discriminació i el risc d’exclusió que encara existeix en alguns sectors de la nostra societat, especialment cap al col·lectiu transsexual.

La comunitat LGTBI+ forma part d’un bloc social progressista que es preocupa per l’avanç de les llibertats democràtiques i la lluita en contra de les desigualtats socials. En aquest sentit, ens mobilitzem col·lectivament per denunciar les propostes discriminatòries, les polítiques de retallades de drets, els discursos d’odi contra qualsevol grup social.

Davant la política neoliberal que ens atomitza com a individus i ens divideix socialment, defensem la visibilitat i la participació en lluites col·lectives que suposen un avanç per a la justícia, la igualtat i el respecte a la diversitat.

Davant l’ascens del militarisme i la guerra, continuarem denunciant les jerarquies, impulsant la insubmissió cap a polítiques que no defensen els nostres interessos. La guerra no pot ser un negoci que es justifica a costa de les nostres vides. I diem alt i clar que no hi ha Orgull a l’ocupació militar d’altres països, a la colonització de territoris aliens ni a les guerres perquè són valors amb els quals no ens podem identificar.

Visca l’Orgull multicolor!

Front al masclisme i els prejudicis: educació laica

Pau, respecte i llibertat!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.