Ni boges ni malaltes

21 d’octubre, Dia De la Despatologització Transsexual

07 / 10 / 2019 | Intersindical

n 18 de juny de 2018 l’Organització Mundial de la Salut va esborrar la transsexualitat del capítol de trastorns, i aquesta es va incloure en un epígraf titulat “condicions relatives a la salut sexual ̈, fet que suposà un important avanç cap al camí de la despatologització de la transsexualitat. Tot i això, encara cal seguir treballant per canviar el terme ̈incongruència de gènere ̈, donades les connotacions de patologia que comporta.

En aquest mes d’octubre, cal insistir a recordar a la societat i al sistema que no estem ni boges ni malaltes i que, com qualsevol ésser humà d’aquest planeta, reivindiquem els nostres drets i, sobretot, el dret a ser qui som. Les persones trans no som ̈incongruents ̈, la incongruència resideix en aquesta part de la societat transfòbica i cisexista que no entén el sentit de la diversitat humana.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.