Llengua

Intersindical celebra que s’haja retirat la moció per convertir Alacant en ciutat castellanoparlant

La mobilització, novament, ha donat fruits

20 / 12 / 2022 | STEPV

El Sindicat ha presentat les al·legacions la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública a l’esmentat decret, que concreta els nivells de llengua requerits per a les diferents escales de funcionariat.

Ni afecta a tota la funció pública ni els nivells s'ajusten a les funcions en algunes escales funcionarials

En les al·legacions es recorda que l’acord de desembre de 2016 entre CCOO, UGT i Intersindical Valenciana, al qual fa referència el preàmbul del decret, regula aspectes que han estat obviats en el projecte de decret, com que s’ha de regular per a tots els àmbits de la funció pública, inclosa la sanitat (amb algunes excepcions recollides en l’acord) i justícia.
A més, en algunes de les escales de funcionariat, el nivell de competència lingüística no s’ajusta a algunes de les escales de funcionariat, segons el criteri del Sindicat. En concret, als grups B i subgrup C1 caldria acreditar el nivell C1 de Valencià i no el B2 com estableix el projecte de decret.
D’altra banda, STEPV també ha presentat al·legacions al projecte de decret pel qual es regula el reconeixement de la competència lingüística de valencià per a l’homologació dels estudis en el sistema educatiu valencià. Informació que podeu consultar ací.

Consulta ací les al·legacions presentades

  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.