Enllaçats per la Llengua crida a la unitat d’acció per combatre els atacs a la llengua

22 / 09 / 2014 | Intersindical

Les entitats que formen Enllaçats per la Llengua es van reunir el passat dia 13 de setembre a Barcelona per aprofundir en l’estratègia i la coordinació per defensar la llengua catalana a tots els territoris on és parlada.
A la reunió es valorà molt positivament els lligams establerts entre entitats en aquest temps de feina conjunta, tot i reconèixer que encara queda molt de camí per recórrer.

Enllaçats per la Llengua anuncia pròximes accions en l’àmbit de l’ensenyament, on la LOMQE, les sentències judicials imposant el castellà a les aules, la reducció de les línies en valencià, el decret TIL i les retallades posen en perill el model d’escola en català, que la plataforma defensa a tot el domini lingüístic. També dóna suport a la ILP per una nova Llei educativa impulsada per l’Assemblea Groga.

Les entitats presents també reivindicaren la plena normalització de l’espai de comunicació en català, anunciant el suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una nova RTTV que presentarà pròximament a les Corts valencianes Acció Cultural del País Valencià. També mostraren el seu suport a les noves iniciatives radiofòniques en català com “Ràdio Terra”, “Ona Mediterrània” o “el Mural”.

Enllaçats per la Llengua convida a un més gran aprofundiment de les relacions del domini lingüístic en tots els àmbits d’interès comú i per fer front els atacs a la llengua compartida.

Formen part d’Enllaçats per la Llengua:
STEPV, STEI i IB, USTEC-STES, Amics de la Bressola, ACL El Tempir, Òmnium Cultural de l’Alguer, Escola Valenciana, ACPV, FOLC, Confederació Sindical Catalana, Assemblea de Mestres i professors en català IB, Castelló per la llengua, Plataforma PROU, Moviment Franjolí per la Llengua, Centre de Cultura Catalana d’Andorra, SEPC, CIEMEN,  Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya, COS, BEA, PDD, Acció Cultural Països Catalans, Agrupació Borrianenca de Cultura




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.