La FOLC reforça el seu treball per la dignificació de la nostra llengua

15 / 09 / 2014 | Intersindical

La FOLC denuncia els atacs a la llengua catalana en tots els territoris i continuarà treballant per la normalització del català en els diferents àmbits socials en el nou escenari post 9N a Catalunya. En el començament del curs i davant la greu situació de la llengua catalana a l’ensenyament sobretot a les Illes Balears i al País Valencià, però també a Catalunya, l’assemblea de la FOLC reunida a Barcelona avui 13 de setembre denuncia els fets i fa públic un informe on s’explica la situació en cada un del tres territoris i com s’ha organitzat el moviment en defensa d’un ensenyament públic, de qualitat i en català i en contra de la Llei Wert.

Els fets ens han demostrat que la política lingüística del Partit Popular s’ha definit sempre per intentar limitar els drets lingüístics dels catalanoparlants, amb l’objectiu d’arraconar la llengua catalana fins a fer-la innecessària socialment, incomplint la mateixa Constitució espanyola, que estableix que les diferents modalitats lingüístiques presents a l’Estat espanyol seran objecte d’especial respecte i protecció.

El PP ha impedit que el català fos oficial a les institucions europees i que fos oficial al Congrés o al Senat espanyols, però la discriminació lingüística, la vulneració dels drets lingüístics dels catalanoparlants -un dels drets democràtics bàsics- s’estén a molts altres camps com ho demostren la situació minoritzada del català al cinema, als mitjans de comunicació i als jutjats, les vexacions per part de funcionaris de l’Estat i especialment la Policia i la Guàrdia civil, que exigeixen amb amenaces l’ús del castellà, comportaments il•legals que habitualment queden impunes, etc., res que s’assembli a una actitud de respecte i protecció. En realitat és una actitud totalment discriminatòria, que respon a un pensament uniformista i refractari a la diferència.

La FOLC continuarà treballant per la normalització del català en els diferents àmbits socials a partir del nou escenari que es crearà després del 9N a Catalunya i, ara, en l’inici del curs escolar denuncia especialment la política lingüística discriminatòria envers la llengua catalana a tots els territoris de parla catalana (també a la Franja i a la Catalunya Nord) que s’ha intensificat aquests darrers anys en el camp de l’ensenyament i dels mitjans de comunicació en català, on la nostra llengua havia anat recuperant una certa normalitat, i molt probablement per aquesta raó.

En el camp de l’ensenyament la FOLC denuncia l’atac sistemàtic a l’escola catalana i l’intent de desfeta de l’ensenyament públic en català als nostres territoris (especialment al País Valencià i a les Illes) i ha elaborat un informe que difondrà a partir d’avui sobre la situació del català en aquest àmbit a les Illes Balears, al País Valencià i a Catalunya.

Entitats presents: Escola Valenciana, STEPV Intersindical valenciana, STEI Intersindical de les Illes Balears, Assemblea de mestres i professors en català Illes Balears, Escoles Mallorquines, Associació per la llengua i la cultura, Federació en defensa de la llengua i la cultura a Catalunya Nord.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.